19 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Siz de emlak vergisi yükümlülerinden iseniz, ve "Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?" diye soruyorsanız yanıtı haberimizde...



Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin vergilerinin ilk taksitlerini dönem süresi bitmeden ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, diye soruyorsanız yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor.


Söz konusu ödemeler, gayrimenkullerin bağlı bulunduğu belediyeye yapılıyor. Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyenler tek seferde de ödeyebiliyor. Bu tarz ödeme yapacak kimselerin, ödemelerini 1. taksit dönemi içerisinde yapmaları gerekiyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?


Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödeme takvimi 2013'e göre, 1. taksit ödemeleri 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında, 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre 1. taksit dönemi için son ödeme tarihi 31 Mayıs iken, 2. taksit dönemi için son ödeme tarihi ise 30 Kasım olarak belirlendi.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön