23 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. Peki, Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!



Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. 


Tapusuz taşınmazlarda ise emlak vergisi, noterde düzenlenen senedin ya da sözleşmenin imzalandığı gün doğuyor.  Miras yolu ile taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerde emlak vergisi yükümlülüğü ölümün meydana geldiği tarihte başlıyor. 


Taşınmazın sahipleri ya da yararlanma hak sahipleri, bu kişiler yok ise taşınmazı koruyan kişiler emlak vergisi yükümlü oluyor. 


Emlak Vergisi   iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Mükellefler 2014 yılına ait verginin ilk taksitini en son 31 Mayıs'ta ödedi. 2014 yılı emlak vergisi takvimine göre 1 Aralık 2014 tarihine kadar, mükelleflerin ikinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi borcu taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Bir başka şehirde yer alan taşınmaz malın emlak vergisi borcu, PTT ile ödenebiliyor.



Ev emlak vergisi ödeme tarihleri!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön