25 / 04 / 2024

Emlak vergisi sorgulama 2016!

Emlak vergisi sorgulama 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ilgilendiren vergi dönemi 1 Mart 2016 tarihi itibariyle başladı. Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte emlak vergisi sorgulama 2016..



Emlak vergisi sorgulama 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ilgilendiren vergi dönemi 1 Mart 2016 tarihi itibariyle başladı. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılacak. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Vergi, taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde vergi ödenebiliyor.


Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız?


Emlak vergisi sorgulama 2016 işlemleri..

Bir taşınmazın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor.


Ancak, internetten sorgulama yapılabilmesi için bağlı olunan belediyenin bu "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bu sistem ile sorgulama yapılarak ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. 


Birçok işlemin internet üzerinden online olarak yapılabildiği e-belediye sistemini kimi belediyeler aktif olarak kullanırken; kimileri ise henüz bu sisteme dahil olmadı.




Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön