28 / 03 / 2024

Emlak vergisi sorgulama 2017!

Emlak vergisi sorgulama 2017!

Emlak vergisi borcunu sorgulamak veya ödemek isteyen mükellefler bu işlemi internet üzerinden çok kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. İşte adım adım emlak vergisi sorgulama 2017 işlemleri..



Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler bu işlem için belediyeye gitmek zorunda değil.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.


Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.


T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulama yapılabiliyor.


Emlak vergisi sorgulama sayfası için tıklayın.


Emlak vergisi ödeme tarihleri

Emlak vergisi ödenecek aylar Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım ayı olup, 1. taksitler için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlamıştı, 31 Mayıs'ta da sona erecek. Emlak vergisi 2017 yılı 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında gerçekleşecek. Vergi belediyeye gidilerek hafta içi mesai saatlerinde ödenirken, online ödeme yapmak isteyenler günün her saatinde bu işlemi gerçekleştirebilecek.


Mayıs ayının son haftaları kimi belediyeler hafta sonu mesaisine kalabiliyor, böylelikle ödeme yapmamış mükelleflerin yoğunluk nedeni ile mağdur olmaları engelleniyor.


Vergi mükellefleri yine 31 Mayıs günü 23:59'a kadar internet üzerinden ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Ödemenin bu zamana kadar yapılamaması halinde aylık vergi cezası uygulanıyor (yüzde 1.40).



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön