26 / 04 / 2024

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Vergi takvimine göre emlak vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kim ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?



2017 yılına ait emlak vergisi için ödemeler 1 Mart itibariyle başladı. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta son bulacak. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Emlak vergisi mükellefleri, bu sene yüzde 3,83 oranı ile yeniden belirlenen taşınmazları için büyükşehirde yüzde 100 zamlı vergi ödeyecek. Vergi ödemeleri bağlı olunan ilçe belediyesine yapılacak. Ödemeler aynı zamanda e-belediye sistemi üzerinden de gerçekleşebilecek.


Peki, emlak vergisi borcu nasıl ve nereden sorgulanır? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi internetten nasıl ödenir?


Emlak vergisi sorgulaması ilçe belediyesinden yapılabildiği gibi, Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden yapılabiliyor. 


Gayrimenkulün emlak vergisi borcu olup olmadığının internetten sorgulanabilmesi için bağlı olunan belediyenin bu "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bu sistem ile sorgulama yapılarak ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. 


Bu sisteme sahip olmayan belediyelerden emlak vergisi sorgulaması tahsilat birimine gidilerek yapılabiliyor.


Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön