25 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkuller için bu gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmek zorunda olunan vergi türü olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte, emlak vergisi taksit zamanları 2015!



Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Konut satın almak isteyenlerin veya alanların sorumlu olduğu bazı ödemelerin başında Emlak Vergisi geliyor.  Emlak vergisi ödeme dönemleri, ödemelerin nereye ne şekilde yapılacağı veya hangi oranlarda ödeneceği ise genellikle kafa karıştıran konular arasında yer alıyor. 


Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenen ve ödenmesi zorunlu tutulan vergiler arasında emlak vergisi yer alıyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre, vergilendirme için gayrimenkul sahibi olan vatandaşların belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor.


Emlak beyanları, emlakın bulunduğu ilgili belediyenin Emlak Servisine veriliyor.  Emlak Vergisi; tapu kütüğünün adına tescilli emlak veya emlakların devlet veya devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemi olarak biliniyor. 


Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, emlak vergisi ödeme zamanları nelerdir?


Emlak vergisi taksit ödeme zamanları!

Emlak vergisi ödeme dönemleri için, öncelikle sorumlu komisyon tarafından dört yılda bir matrah tespiti yapılıyor. Takdir komisyonları tarafından belirlenen bu matrahın birinci taksiti Mart – Nisan – Mayıs aylarında ödenirken ikinci taksit ise Kasım ayında olarak eşit taksitlerle ödeniyor. 


Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl olur?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön