24 / 04 / 2024

Emlak vergisi yatırma zamanı!

Emlak vergisi yatırma zamanı!

Emlak vergisi yılın hangi dönemlerinde ödeniyor? 2013 yılı emlak vergisi yatırma zamanı ve emlak vergisi ile ilgili diğer tüm detayları öğrenmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...



Emlak vergisi yatırma zamanı!

Devlete ödenmesi gereken vergiler arasında gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi de yer alıyor. Emlak vergisi yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisi yatırma zamanı ile ilgili bilgiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan vergi takvimi kapsamında yer alıyor.


Emlak vergisi, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödeme yapılıyor.


Bunun yanı sıra, eğer söz konusu belediye "e-belediye" sistemini kullanıyorsa, vergi mükellefi internet üzerinden vergi borcunu ödeyebiliyor.


Emlak vergisi yatırma zamanı

2013 yılı emlak vergisi yatırma zamanı, ilk taksit dönemi için son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksit dönemi ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında olacak.


Emlak vergisi mükellefleri

- Birden fazla dairesi olanlar

- Birden fazla daire hissesine sahip olanlar,

- 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık evi olanlar

- Emekli aylığı dışında geliri olanlar; çalışanlar,

- Kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlar.


Emlak vergisi geçici muafiyet!
Emlak vergisi borç sorgulama!
Emlak vergisi aşınma payı indirimi
Emlak vergisi gecikme faizi 2013!
Emlak vergisi yüzde kaç arttı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön