18 / 04 / 2024

Emlak vergisinde gecikme zammı ve cezaların tamamı alınmayacak!

Emlak vergisinde gecikme zammı ve cezaların tamamı alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında 2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç imzalı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi" üzerinde verilen çok sayıda önergeyle yapılandırılan alacakların kapsamı genişletildi. Yapılandırmalar, 30 Haziran da dahil, bu tarihten önceki dönemi kapsıyor.


Vergi Usul Kanunu kapsamında kendiliğinden verilen beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile gecikme faizi yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.


2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin emlak vergisi bildiriminde bulunmayan veya bildirimde bulunduğu halde vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerce bildirimde bulunulması ve tahakkuk eden vergi ve taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payının tamamı ile bunlara bağlı gecikme faizi ve gecikme zammı yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla bu alacaklara bağlı gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezalarının tamamının tahsili yapılmayacak.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bazı Alacakların Yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Kanun teklifi alacaklar, alacaklı idare, alacak türü ve alacağın dönem itibariyle belirlendi. Kanun yayımlandığı tarihten itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi geçmemiş olan vergi, vergi cezaları, katkı payları, gümrük vergileri, idari para cezaları ilişkin faiz, gecikme zammı, gecikme faizi yapılandırılmasına ilişkin hükümleri içeriyor.


Sözcü


Geri Dön