19 / 04 / 2024

Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi!

Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi!

Emlak vergileri bilindiği üzere iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi Kasım ayının sonunda sona erecek. Buna göre emlak vergisi için son 12 gün...



Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi!

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü oldukları emlak vergisinde ikinci taksit dönemi içerisindeyiz. Vergi yükümlülerin geriye kalan taksitlerini bu ay sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisini hangi gayrimenkul sahipleri ödemiyor?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve ayriyeten yazlık eve sahip olmayan;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Buna karşılık olarak emlak vergisi yükümlüleri ise, birden fazla dairesi olanlar; Birden fazla daire hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık evi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; çalışanlar; Kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlar olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak vergileri gayrimenkul değerlerinin üzerinden, emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor. 2013 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Vergi ödemeleri, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.




Emlak vergisi kiracı öder mi?
Emlak Vergisi Kanunu tebliğleri!



Geri Dön