26 / 04 / 2024

Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016!

Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Verginin tüm taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Vergide kanunen muafiyet uygulaması da bulunuyor. İşte emlak vergisinde muafiyet şartları 2016..



Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Verginin tüm taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Bu verginin ödemesi senede iki eşit taksitte yapılabiliyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeme yapabiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmazın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden de ödenebiliyor. Ayrıca, PTT ile emlak vergisi borcu ödemesi yapılabiliyor.


Vergide kanunen muafiyet uygulaması da bulunuyor. Peki, kimler hangi hallerde vergiden muaf olur? Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016 nelerdir?


Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri vergiden muaf olabiliyor. Muafiyet için bu kişilerin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması gerekiyor.


Muafiyet koşullarını taşıyan kimseler, ilçe belediyesine müracaat edebiliyor.



Emlak vergisi cezası 2016!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön