20 / 04 / 2024

Emlak vergisinde son gün 2015!

Emlak vergisinde son gün 2015!

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, emlak vergisinde son gün ne zaman?



Emlak vergisinde son gün 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi mükellefi oluyor.


Vergi mükellefleri her sene belli oranlarda emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde 2015 yılı için ilk taksit dönemi devam ediyor.


Mart ayında başlayan emlak vergisi 1. taksit dönemi; 1 Haziran'da sona eriyor. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergi hesaplamaları

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Örnek evinizin değerinin 250 bin TL olduğunu düşünelim. Büyükşehirdeki bu ev için 500 TL emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehirde olmayan bu ev için ise 250 TL emlak vergisi ödeniyor.


10 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön