20 / 04 / 2024

Emlak vergisinde son gün!

Emlak vergisinde son gün!

1319 sayılı kanun gereğince; Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, işyeri, arsa ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. 2014 yılına ait emlak vergisinde son gün bugün..



Emlak vergisinde son gün!

1319 sayılı kanun gereğince; Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, işyeri, arsa ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Verginin mükellefi, taşınmaz malın sahibi oluyor.


Taşınmazın sahibinin olmadığı durumlarda ise vergi mükellefi, taşınmazı sahibi gibi kullanan, ondan faydalanan kimse oluyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın rayiç bedeline, türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Kanuna göre; büyükşehir belediyelerinde, diğer belediyelere göre vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Verginin ödemeleri; taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Emlak vergisinde son gün bugün..

2014 yılı emlak vergisinin son günü bugün olup; mesai bitimine kadar halen vergi borcunu ödememiş olan kimselerin ödeme yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi ilk taksit dönemi ise Kasım ayının başında başlayıp; sonunda ise sona erecek.


Emlak vergisinde engelli indirimi!


Geri Dön