20 / 04 / 2024

Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!

Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!

Emlak vergisi, 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart - Mayıs ayları arasında yapılıyor. Kimi bankalar aracılığı ile emlak vergisi daha fazla taksit ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisini taksitlendiren bankalar hangileri?



Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!

Emlak vergisi belediyeye 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı ile başlıyor, Mayıs ayının sonunda sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. 


2015 yılında 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile verginin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödeniyor. Vergi mükellefleri, borçlarını belediyeye nakit olarak ödeyebildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeyebiliyor.


Vergi ödenebilen bankalar vergi dönemlerinde birtakım kampanyalar yapabiliyor. Kimi bankalar vergiyi daha fazla taksitlendirebiliyor.


2015 yılında emlak vergisini taksitlendiren bankalar arasında Garanti Bankası da bulunuyor. Garanti Bankasının "Bonus" kartıyla yapılan vergi ödemelerinde uygulanan kampanya şu şekilde;


"Emlak vergisi ödemesi işleminizde Bonus'un taksitli ödeme seçeneklerinden yararlanabilir, ödemenizi Garanti İnternet Şubesini kullanarak hızlıca yapabilirsiniz.


Garanti Bankası İnternet şubesine giriş yaparak Ödemeler sekmesinden Devlet/Vergi adımını seçin. Açılan sayfada yer alan menüden Vergi seçeneğine tıklayın. Kendi adınıza ya da başkası adına ödeme yapmak istiyorsanız istediğiniz ödeme şeklini seçtikten sonra listeden vergi türünü seçerek emlak vergisi ödeme işleminizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz, emlak vergisi borç sorgulama işleminizi de internet şubemizden gerçekleştirebilirsiniz.

Emlak vergisi ödemenizi internetten yaparak hem zamandan hem de vergi dairesi için harcayacağınız ulaşım ve diğer masraflardan tasarruf edersiniz


Kampanya Detayları:

Kampanya 4 Mayıs – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Belediye- Kamu hizmetleri alanında faaliyet gösteren işyerlerinde 100 TL ve üzeri peşin ödemelerde geçerlidir.

Kampanyadan yararlanmak için müşterilerin ödeme yapmadan önce katılım SMS'i göndermeleri gerekmektedir.


"VERGİ" yazarak 3340'a SMS gönderen müşterilerin emlak ve çevre temizlik vergileri ücretsiz olarak 3 taksitte ekstrelerine yansıtılacaktır.


Kampanyaya katılmadan önce yapılan vergi ödemeleri kampanyaya dahil değildir.


Taksitli işlemler kampanyaya dahil değildir.

Kampanya belediyelerde bulunan tüm banka POS'larında yapılan işlemlerde geçerlidir.


Kampanyaya tüm Garanti Bonus'lar, Flexi, Money Bonus, Miles&Smiles MasterCard ve ticari kartlar dahildir.


Bonus Genç, Bonus Flexi ve American Express Card kampanyaya dahil değildir.


Kampanyaya sanal POS ve sanal kart ile yapılan işlemler de dahildir.


Emlak vergisi ödemeleri müşterinin oturduğu ilçenin belediyesi tarafından tahsil edilmektedir. Bağlı bulunulan belediyenin internet sayfası varsa, bu internet sayfası üzerinden online olarak da ödeme yapılabilir.


Flexi Card'lıların kampanyadan yararlanabilmesi için önce "EVET BELEDİYE" yazıp bir boşluk bırakıp kartlarının son 6 hanesini 3340'a göndermeleri gerekmektedir. Flexi'lilerin kampanya katılım iptalleri için "iPTAL BELEDİYE" yazıp kartlarının son 6 hanesi ile birlikte 3340'a göndermeleri gerekmektedir.


İşlemin yapıldığı tarihle ekstre kesim tarihi aynı ise ya da kısa mesaj ekstre kesim tarihinden sonra gönderilirse taksitlendirme yapılmayacaktır.


Kampanyaya Deniz Bonus, TEB Bonus, ABank Bonus, Tekstilbank Bonus ticari kartlar ve Fibabanka Bonus ticari kartlar dahildir. Kampanyaya Şekerbank Bonus, ING Bonus, Türkiye Finans Happy Card, Burgan Bonus, PTT Bonus, Tekstilbank Bonus, Fibabanka Bonus, Deniz Bonus ticari kartlar, TEB Bonus ticari kartlar, Şekerbank ticari kartlar, ING Bonus ticari kartlar, Burgan Bonus ticari kartlar dahil değildir. Kampanyaya katılım için harcamadan önce "VERGİ" yazıp; Garanti Bonus sahipleri 3340'a, Deniz Bonus sahipleri 3280'e, TEB Bonus sahipleri 4616’ya, ABank Bonus sahipleri 4055’e, Tekstilbank Bonus sahipleri 05327524404’e SMS göndermelidir. Fibabanka Bonus için SMS ile katılım gerekmemektedir."


* Banka kampanya koşullarını değiştirebilir, bu nedenle kampanya hakkındaki tüm sorularınız için banka ile iletişime geçebilirsiniz.


Emlak vergileri geri ödeniyor mu?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön