19 / 04 / 2024

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerinin mükellefi oluyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenir?



Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerinin mükellefi oluyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi bedeli taşınmazın emlak vergisi değeri ve oranları üzerinden hesaplanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediye tarafından tahsil ediliyor.


Sahip olunan taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi taksitleri

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son 3 günü bulunuyor. Peki, emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenir?


Emlak vergisi kanunu gereğince verginin 2. taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre diğer taksit için yaklaşık 5 aylık bir zaman bulunuyor.


Emlak vergisi hesaplama programı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön