25 / 04 / 2024

Emlak vergisinin son günü 1 Haziran!

Emlak vergisinin son günü 1 Haziran!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin 2015 yılı ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisinin son günü 1 Haziran...



Emlak vergisinin son günü 1 Haziran!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Her sene gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın mükellefi oluyor.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2015 yılı vergi ödemeleri için son 2 gün bulunuyor. Emlak vergisinin son günü 1 Haziran oluyor.


Vergi mükelleflerinin bu süre içinde ödenmesi gerekiyor. Ödeme belediyede yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Belediyeler pazar günü çalışıyor mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön