18 / 04 / 2024

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Gayrimenkul sahipleri her sene sahibi olduğu tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?



Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Gayrimenkul sahipleri her sene sahibi olduğu tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki taksitte ödeniyor. 2015 yılı emlak vergisinin ilk taksitleri en son Haziran ayının başında ödenmişti.


Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde başladı. Peki, emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?


Vergi takviminde emlak vergisinin son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirtiliyor. Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yapılabiliyor. 


Ödemeler, taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde tüm belediyelerden yapılabiliyor. Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanması halinde internet üzerinden de taksit ödemesi yapılabiliyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi aynı zamanda büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön