19 / 04 / 2024

Emlakçı belgesi nereden alınır?

Emlakçı belgesi nereden alınır?

Gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, kiralama gibi işlemleri gerçekleştiren kişilere emlakçı deniyor. Peki, emlakçı belgesi nereden alınır?



Emlakçı belgesi nereden alınır?

Gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda gerektiğinde danışmanlık, bilirkişilik ve ekspertizliğini yapan ve bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname vb. belgeleri doldurabilen, bu iş ve işlemleri kendi adına açılmış bir iş yerinde yapan kişi veya kuruluşlara emlak komisyoncusu (emlakçı) deniyor.


Emlakçılık sertifikası için Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu'na müracaatta bulunulabiliyor.


Sertifika Programları

a.Emlak Danışmanlığı Sertifika Programı


Yurt içinde gerçek ve tüzel kişilere gayrimenkullerin alımı, satımı, kiralanması, kiraya verilmesi, parselasyon yapılması, hukuki prosedürün yerine getirilmesi, imar, ekspertizlik ve şehir plancılığı faaliyetlerinin yürütülmesi için emlak danışmanı yetiştirilmesini hedeflemektedir.


Emlak Danışmanlığı Sertifika Programının sonunda başarılı olan kursiyere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.


b. Emlak Danışmanlığı Ve Konut Finansmanı Tanıtım Ve Pazarlama Danışmanlığı (Mortgage Broker’liği)


Konut Finansmanı Tanıtım ve Pazarlama Danışmanı (Mortgage Broker’liği) sertifika programı ile ise; ülke düzeyinde gayrimenkullerin yatırım amacına göre niteliğini ve uygunluğunu araştırma, ilgili mevzuat ve kanunlar hakkında yatırımcıya bilgi veren, konut finansmanına yönelik yatırımcı adına sabit ve değişken faizli ipotek kredileri, kredi maliyetleri, kredi tahsis ücretleri, erken ödeme cezaları, alternatif konut finansman ürünleri gibi konularda araştırma yapan ve en uygun imkânlar hakkında kişi ve kuruluşlara bilgi ve destek sunan bu konularda danışmanlık hizmeti veren kişiler yetiştirmek. 


Emlakçı komisyonu nasıl ödenir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön