16 / 04 / 2024

Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçının gösterdiği bir gayrimenkulü satın almak istediğinizi düşünelim. Emlakçı satın alınacak gayrimenkul için öncelikle kapora isteyebiliyor. Bu süreçte sözleme de imzalanıyor. İşte emlakçı kapora sözleşmesi 2016..



Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçının gösterdiği bir gayrimenkulü satın almak istediğinizi düşünelim. Emlakçı satın alınacak gayrimenkul için öncelikle kapora isteyebiliyor.


Bu kapora gayrimenkulü almakta kararlı olduğunuzu gösteriyor. Kapora verirken, olası bir satış iptaline karşı emlakçı kapora sözleşmesi imzalamak, alıcının ve aynı zamanda satıcının da haklarını koruma altına almış olmak anlamını taşıyor.



Taraflar arasında imzalanması gereken örnek emlakçı kapora sözleşmesi 2016 aşağıda yer alıyor;


Emlak Kapora Sözleşmesi 2016


(Emlak alım satım sözleşmesi)

CİNSİ         :

İLİ           :

İLÇESİ        :

MAHALLESİ     :

SOKAĞI        :

KAPI NO       :

PAFTA NO      :

ADA NO        :

PARSEL NO     :

 

ALICI ……………… …………… ile SATICI ……………… ………yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır.

 

1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını ………………………… …………………………………… TL’den satmayı kabul etmiştir.

 

2 -  Satış bedeline mahsuben, ALICI’dan …………………………TL kapora alınmıştır.

 

3 - Satış bedelinin ödeme şekli :……………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………… ………………………………………………..………………………………… …………....…………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………

  

4 - Bu sözleşme imzalandıktan sonra, Borçlar Kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan ALICI, bu emlağı almaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. SATICI bu emlağı satmaktan vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir.

 

5 – ALICI ve SATICI, kendilerine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAK KOMİSYONCUSU’na sözleşmenin imzasından itibaren, gerçek satış bedeli üzerinden %………………………………………………+KDV tutarında hizmet ücreti ödemeyi kabul ederler.

 

6 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir.

 

7 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde ……………… Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir……/……/20…


Emlakçı kiralama sözleşmesi örneği 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön