29 / 03 / 2024

Emlakçılar, değişimi yakalamaya çalışıyor

Emlakçılar, değişimi yakalamaya çalışıyor

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası ile ING Bank'ın düzenlediği konferansta başarılı olmanın yolları anlatıldı



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) ve ING Bank'ın işbirliği ile İzmirli emlak danışmanlarına yönelik olarak düzenlenen, İZEKO eğitim seminerlerinin ikincisi, esnafın yoğun katılım ile gerçekleşti. Kişisel eğitim uzmanı Mümin Sekman'ın "Limit Sizsiniz" ve Dr. Burçin Doğru'nun "Emlak Analizi ve Emlak Danışmanlarının Gücü" başlıklı konuşmalarının yer aldığı etkinlik, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

HEDEFE ULAŞTIK
Konferansa İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu,  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf odaları başkanları ve ING Bank Türkiye Konut Finansmanı Genel Müdür Yardımcısı Özgür Öztürk katıldı. 600'e yakın emlakçı esnafının katılım gösterdiği konferansta Sekman, emlak danışmanlarına başarılı olmanın ip uçlarını anlatırken, Dr. Burçin Doğru ise günümüzde emlakçı esnafının meslek dizileri içindeki yerini anlattı.
Konferansta konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İZEKO'nun düzenli olarak gerçekleştirdiği eğitim seminerlerinin emlakçı esnafı açısından faydalı olduğunu kaydederek, "Çağa ayak uydurmaz, eski halimizle kalırsak gelişimi ve değişimi yakalayamayız. Emlakçılar odamızın kuruluşundan bu güne kadar eğitime verdiği önemi biliyoruz, değişimi ve gelişimi yakalamalıyız" dedi.
İZEKO eğitim seminerlerinin ilkinin hedefine büyük ölçüde ulaştığını belirten İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, "Seminerleri düzenlemedeki amacımız emlakçı esnafının eğitim yolu ile çağı yaklamasını sağlamak. Birinci seminerden çok olumlu yanıtlar aldık ve böylece de ikincisini düzenledik.

BEDEL İSTER
Hayatta başarı sağlamak için en önemli faktörün azim ve akıl olduğunu söyleyen Sekman, insanların kendilerine her zaman "niçin başarılı olmam lazım" sorusunu sormaları gerektiğini savunarak sözlerine şöyle devam etti, "Başarının bedelini bir dönem ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler. Çünkü başarı bedel ister. Kişiler üzerinde görülen öğrenilmiş çaresizlik ise insanı başarısızlığa götüren bir ruh halidir. İnsanlar çaresizliği öğrenmekle yetinmezler maalesef bunu öğretirler. Arabesk engeller bizleri başarıya giden yolda her zaman etkiler."

MİRAS KALMAZ
Başarının ötekileşmeyi ve ayrışmayı gerektirdiğini dile getiren Sekman, "Başarmak, başaramamayı haklı ve mantıklı bir şekilde anlatabilecekken yine de gidip sonuç almayı seçmektir" dedi. İnsanların başarı konusunda saydıcılar ve rağmenciler olarak ikiye ayrıldıklarını belirten Sekman, "Saydıcılar bişey yapamazlar. Bunu neden yapamayacaklarını sürekli çevresindekilere anlatırlar ve başarılı insanları sevmezler. Rağmenciler ise bişeyler yapmaya çalışırken birçok engele rağmen nasıl yapacağını düşünen insanlardır. Engelleri herşeye rağmen aşmaya çalışırlar. Başarı sonuç almaktır ve kimseden bize miras kalmaz" dedi.
Nükhet Küçükkınlı/Yeni Asır


Geri Dön