19 / 03 / 2024

Emlakçılar Odası'nda Sabri Ateş yeniden başkan!

Emlakçılar Odası'nda Sabri Ateş yeniden başkan!

İstanbul Umum Emlakçılar Odası'nın genel kurul toplantısına yolsuzluk iddiaları damgasını vurdu. Sabri Ateş yeniden başkan seçildi 



26 yıldır İstanbullu emlakçıların başkanlığını yürüten Sabri Ateş, rakibi Güngör Ataç ve ekibinin oda tarafından kurulan gayrimenkul şirketi WEC ve emlakçılık eğitimleri başta olmak üzere sert eleştirileriyle karşılaştı. 
Bir önceki genel kurula göre katılım sayısının ikiye katlandığı dünkü genel kurulda faaliyet raporlarıyla ilgili yapılan konuşmalar sırasında salonda tansiyon ve gerilim arttı. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından söz alan Yaşar Ovalı, mevcut yönetimin yolsuzluklarla ilgili hesap vermeden 4 yıl daha yetki istemesini eleştirdi. Ovalı, "Bizim paramız olan 850 bin TL'yi WEC adlı şirkete aktardılar. 3 yıldır WEC'in genel kurulu toplanmadı, sermayesi sıfırlandı. Tasfiye edilmesi gereken bir şirketi satılacak görüntüsü çizmeye çalışıyorlar. WEC'in sermaye açığı 27 bin lira, 3 yıllık zararı ise 858 bin lira. Hepimizin parası yok edildi" iddiasında bulundu.
Sabri Ateş yönetimini sert eleştirenlerden Zeki Akyürek de sırf 400 lira kurs parası alabilmek için odanın herkese sertifika dağıttığını iddia etti.
Güven sorunu yaşayan emlak komisyoncularına yeni bir imaj çizmek için aday olduğunu açıklayan Güngör Ataç da, faaliyet raporlarındaki sair giderlerin ne anlama geldiğini sordu. Ataç, WEC de Sabri Ateş ve arkadaşlarının 99 yıllığına yönetimde murahhas üye olarak kalmalarını da gündeme getirdi.

Kimsenin boğazını sıkmak istemedik

Kürsüde iddialara cevap veren Sabri Ateş ise WEC ţirketinin kuruluţunda Ovalý 'nın da imzası olduğunu kaydetti. Ateş, "Biz bu şirketi iddia edildiği gibi 850 bin değil 650 bin lira sermaye ve 38 ortakla kurduk. Ana sermaye parası ödeyen ortak sayısı 8 'i geçmez. WEC'in ortaklarından ve bayilerinden toplam 489 bin liralık alacağı var. Piyasadaki para sıkışıklığı nedeniyle kimsenin boğazını sıkmak istemedik" dedi. 99 yıl boyunca WEC şirketinin yönetiminde olacağı iddialarını da yalanlayan Ateş, rakip ekibin elinde iddiaları kanıtlayacak bir belge bulunmadığını söyledi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve yönetim oy çokluğu ile kabul edildi.
Referans/Sibel Atik

--

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanlığına Sabri Ateş yeniden seçildi

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odasının dün yapılan seçimli genel kurulunda başkanlık için Sabri Ateş ve Güngör Ataç yarışırken, 4 yılda bir yapılan genel kurulda seçimi Ateş kazandı.

Sabri Ateş, yaptığı açıklamada, 4 sandıkta oy kullanılan genel kurula 1.322 kişinin katıldığını, ancak "çok büyük izdiham" olması nedeniyle gelenlerin birçoğunun oy kullanmadan ayrıldığını söyledi.

Ateş, genel kurulda 617 kişinin oy kullandığını, 481 oyun kendisine, 117 oyun Güngör Ataç'a verildiğini, 19 oyun ise geçersiz sayıldığını bildirdi.
AA


Geri Dön