18 / 04 / 2024

Emlakçılar tapu indiriminin uzatılmasını istiyor

Emlakçılar tapu indiriminin uzatılmasını istiyor

Emlakçılar, hükümetin gayrimenkul alım satım işlerindeki tapu harcında yaptığı indirim süresinin ÖTV ve KDV'de olduğu gibi uzatılmasını istiyor



Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Kazım Karabekir Temel, hükümetin ÖTV ve KDV indirim uygulamasını 30 Eylül'e kadar uzatmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Emlak sektöründe alınan tapu harçlarının da indirim süresine dahil edilerek uzatılmasını istiyoruz" dedi. Kazım Karabekir Temel, yaptığı açıklamada, binde 3'ten binde 1'e indirilen tapu harçlarında son günün 1 Temmuz olduğunu hatırlatarak, indirimin ÖTV ve KDV süresiyle aynı zamanda devam etmesinin yararlı olacağını söyledi. Temel, tapu harçlarındaki indirimin emlak piyasasında yüzde 30'lara varan hareketlilik kazandırdığına değindi. Oda Başkanı Temel, ekonomik krizle birlikte durma noktasına gelen emlak sektöründeki alım satımların, tapu harçlarında uygulanan binde 2'lik indirimle canlandığını hatırlattı. Emlakçılar olarak bizler 1 Temmuz'da sona erecek olan bu indirimin yıl sonuna kadar, olmazsa KDV ve ÖTV gibi 30 Eylül'e kadar uzatılmasından yana olduklarını kaydeden Temel, ayrıca mesken harçlarının 1000 TL'den 100 TL'ye indirilmesinin vatandaş tarafından da olumlu karşılandığını dile getirdi.

Emlakçıların konut kredisi konusunda Mortgate danışmanı gibi hizmet verdiğine dikkat çeken Temel, "Ev almak için konut kredisi çekmek isteyenler krediyi kullanmadan önce mutlaka odamızdan bilgi alsınlar. Emlakçılar ücretsiz olarak verdikleri bu hizmetle vatandaşın krediyi kullandıktan sonra düşen faiz oranlarını haberdar ediyor. Vatandaş konut kredisini çektikten sonra bir daha konuyu takip etmiyor. Etmeyince düşen faiz oranlarından haberi olmuyor. Emlakçılar bu konuyu her gün takip ettikleri için gelişmelerden haberdarlar" şeklinde sözlerini tamamladı.

Sabah Emlak


Geri Dön