20 / 04 / 2024

Emlakçılara yeni düzenleme geliyor!

Emlakçılara yeni düzenleme geliyor!

Bülent Tüfenkci, emlakçılar ve oto galericiler için yeni birtakım kurallarla ilgili çalışma yapıldığının bilgisini paylaştı. Yani artık eline çantayı alan emlakçılık yapamayacak.



Önceki gün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Medya ve İletişim Meclisi olarak ziyaret ettiğimiz Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin önemli açıklamaları vardı. Bakan Tüfenkci, “Gümrük kapılarında denetim ve güvenlik amacıyla yüz tanıma sistemlerini kullanmaya başlamıştık. Şimdi şüpheli girişleri önlemek için bu sistemi havalimanlarına da kuracağız” diye konuştu.


Oto galerilere ve emlakçıya çeki düzen

Emlakçılıkla ilgili bir yasa, kural veya meslek odası yok. Millet kime güvenecek bu da belirsiz. Önüne gelen emekli oldu mu çantayı alıp emlakçılıkla uğraşıyor. Geçtiğimiz günlerde sektör temsilcilerini topladım. Arkadaşlarımla konuştum. Önce siz kendi içinizde bir disipline girin. Kimlik kazanın, sonra bunun yasasını çalışalım. İkinci el oto galeriler için de durum öyle. Bir yandan sıfır otomobil satanlar, bir yanda sokak arasında otomobil satanlar...


Akşam 



Geri Dön