25 / 04 / 2024

Emlakçılık Türkiye'de ihmal ediliyor!

Emlakçılık Türkiye'de ihmal ediliyor!

Emlakçı Sedat Küçük, ''Emlakçılık ,Türkiye'de ihmal edilmiş bir sektör. Küçük gibi bu işe yıllarını vermiş pek çok emlakçı esnafı, işsiz kalan insanların emlakçılığa soyunmadan şikayetçi'' dedi.



Emlakçılık ,Türkiye'de ihmal edilmiş bir sektör. Küçük gibi bu işe yıllarını vermiş pek çok emlakçı esnafı, işsiz kalan insanların emlakçılığa soyunmadan şikayetçi, ''Sadece Beşiktaş'ta yaklaşık bin tane emlakçı dükkanı var. Herkes kolay yoldan para kazanmak istiyor. İşsiz kalanlar emlakçı dükkanı açıyor, satışlar farklı komisyonlar alıyor. Önüne gelen bu mesleği yapmamalı.


''İnternette Kirlilik var''



Dijital ortamda işler bizim kontrolümüzden çıkıyor. Doğru düzgün bir kanun yok. İnternette satılık ilanlarında vergi alınmıyor. Ama biz veriyoruz. Bir eve 10 farklı kişi ilan veriyor. Ev sahibi ilanını internetten kendisi veriyor. Bilgi kirliliği oluyor. Fiyatlar yükseliyor.


''Emlak dükkanları yan yana açılması''



Şimdi karşı sokağa giren yan yana 10-15 tane emlakçı dükkanı görürsünüz. Önüne gelen yer açıyor. Bu değişmeli. Bu iş bir düzen standart gelmeli.


''Kaostan para kazanılıyor''



Türkiye'de insanlar bizim mesleğe gayrimeşru gözüyle bakıyor. İngiltere'den bir arkadaş geldi dediki. ''İngiltere'de emlak ofisleri o kadar güzel ve şık ki gözlere inanamazsınız.'' Emlakçıların kendi avukatları bile varmış insanlar çok saygı gösteriyormuş. İngiltere'de emlak işi itibarlı bir meslek bizde böyle olmasını istiyoruz.


Posta



Geri Dön