25 / 04 / 2024

Emlakta hayali hareketlilik!

Emlakta hayali hareketlilik!

İnsanın birinci ihtiyaçları arasında yer alan barınma ihtiyacı dolayısıyla emlak sektöründe sürekli bir hareket oluşuyor. Ancak, emlakçılar hareketliliğin görünürde olduğunu, gerçekte ise ekonomik bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirtiyor...



İnsanın birinci ihtiyaçları arasında yer alan barınma ihtiyacı dolayısıyla emlak sektöründe sürekli bir hareket oluşuyor. Ancak, emlakçılar hareketliliğin görünürde olduğunu, gerçekte ise ekonomik bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirtiyor. Emlak sektöründeki hareketlilik ile ilgili bilgi veren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, yapılan satışlara bakıldığı zaman geçen yıla göre bu yıl yüzde 8-10 arasında artış görüldüğünü ifade etti. Artışın olmasına rağmen piyasada ekonomik durgunluğun olduğunu dile getiren Altınay, "Bazı vatandaşlanmız, kendi oturduğu konutu bir yakınma devrederek, orada satış işlemi yapmış gibi gösterip kredi çekebiliyorlar. Artış görünüyor ama var olan artış büyük çoğunlukta böyle bir aıtış. Para dönmeden birindeki gayrimenkulun sahipliği başkasına geçiyor. 

Arada alınan para da kendi aralarında kullanılıyor" dedi. 


ODA ÜYESİ OLMAYAN EMLAKÇILARA DİKKAT! 


Gayrimenkul alacak ya da kiralayacak olan vatandaşların da Konya Emlakçılar Odası üyesi olan iş yerlerinde işlemlerini yaptırmasının önemli olduğuna dikkat çeken Altınay, üye olmayan ve ayakçı olarak tabii- edilen emlakçılarla yapılan alışverişte mağduriyet yaşanabildiğim belirtti. 

Altınay, "Vatandaşlarımız, alışveriş yapacaklarında, satış ve kiralama yapacaklan zaman emlak ofislerinin odamız üyesi olup olmadığını kontrol etsinler. Üyemiz olan iş yerlerinden daha sağlıklı hizmet alacaktan kanaatindeyim" diye konuştu. 


KARATAY ESKİ YAPISINDAN KURTULUYOR 


Selçuklu bölgesinden sonra Karatay bölgesinde konut anlamında hareketlilik yaşanmaya taşlandığını aktaran Altınay, Karatay'm koline ve yıkık evlerden kurulduğunu dile getirdi. Selçuklu bölgesinin konut bakımından önde gelmesinde raylı sistem ile üniversitelerin o bölgede olmasının büyük katkısı olduğunu ifade eden Altınay, Karata-/da da hızlı bir ilerleme olduğunu aktardı. Altınay, Karatay'daki mezbelelik alanların yaşanabilir alanlar haline getirildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaşanılabilir hayat standardı yüksek oyun alanlan olan, yeşil dokuyu bozmadan kaliteli konutlar belediye öncülüğünde yapılıyor. Bu da vatandaşlara katkı sağlıyor. Hem kiralık konutlardaki rahatlama bu şekilde çözülüyor hem de mülk sahipleri eski koline evlerden kurtarılıyor. Bundan 5 yıl öncesine baktığımız zaman Karatay viran ilçe konumundaydı. Şu anda hat safhada kaliteli konutlar yapılıyor. Yollar ve alt yapı oldukça rahatladı. Bundan soma Karatay'ın daha iyiye gideceği kanaatindeyim." 


Konya Yenigün 


Geri Dön