26 / 04 / 2024

Emlakta yatırım yapmak, matematiğini bilmekle olur!

Emlakta yatırım yapmak, matematiğini bilmekle olur!

Konya Yenigün Gazetesi, Tebernüş Kireçci'nin 'Emlakta Matematik' isimli kitabını haber yaptı. Emlak yapmanın bir matematiği olduğunu vurgulayan Tebernüş Kireçci, onu anlamanın da bu kitap ile çok kolay olduğunu belirtiyor...



Gazeteci Tebernüş Kireçci'nin 'Emlakta Matematik' isimli kitabı çıktı. Emlak yapmanın bir matematiği olduğuna söyleyen Yazar Kireçci, onu anlamanın da bu kitap ile çok kolay olduğunu belirtiyor. Çeşitli ulusal gazetelerde emlak sektörü üzerine çalışmalar yapan Kireççi, kitabının ön sözünde tarih okumanın insana iki büyük faydası olduğunu ifade ederek, tarihin olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurmayı sağladığını ve olayları ve koşullara göre değerlendirmeyi öğrettiğini ifade etti. 


Bugünkü konut ve emlak piyasasını anlayabilmek için genelde ekonomi, özelde finans tal ihini bilmek gerektiğini söyleyen Kireççi, "Hayatta ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işin mantığını ve felsefesini bilmek çok önemli olmalı. İyi emlak editörlüğü, kötü emlak editörlüğünü kovmasa da canını okur. Yaşamasına izin vermez. 


İyi bir emlak editörü olmak ve en iyi kalabilmek beraberinde derinleşmeyi zorunlu hale getirir. Mesele sadece iyi haber yapmak değil, beraberinde iyi yorum ve analiz de yapmak gerekir. İş o hale gelir ki kendi kendinizle rekabet edersiniz" diyor. 15 yıl önce Boğaziçi Yalıları ile başlayan emlak gazeteciliği serüveninin 10 yılı aşkın süredir sadece emlak ve konut haberleri ile devam ettiğini aktaran Kireççi, kitabın gelecek yıllarda çok daha önemli olacak bir alanda yazılan ilk kitap olacağını dile getiriyor. Kitap 154 sayfadan oluşuyor.


Konya Yenigün  


Geri Dön