29 / 03 / 2024

Emlakta yeni kazanç: Diziden bölüm başına 35 bin lira kazanan ev!

Emlakta yeni kazanç: Diziden bölüm başına 35 bin lira kazanan ev!

Dizi çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyat 8 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı özel evler için bölüm başı ücret isteniyor. 35 bin liralık bu rakam, başrol oyuncusunun ücretine denk...




Dizi çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyat 8 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı özel evler için bölüm başı ücret isteniyor. 35 bin liralık bu rakam, başrol oyuncusunun ücretine denk.


İZLENME rekorları kıran diziler, yapımcı ve oyuncularına kazandırdığı kadar mekanları da zengin ediyor. İstanbul'un çeşitli yerlerinde lüks daireleri, köşkleri hatta yalıları mesken tutan diziler, hem evlere turist çekiyor, hem de sahiplerine günde binlerce dolar kazandırabiliyor. 


GÜNLÜK DAİRELER 4 BİNE ULAŞIYOR

Hurriyetemlak verilerine göre; dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar çıkan rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor.  Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy, İstinye, Çekmeköy gibi kalabalıktan uzak bölgelerden seçiliyor. 


YAĞMUR’UN YALISINA ZİYARETÇİ AKINI

Son zamanlarda çok ilgi çeken mekanlardan biri, İntikam dizisinde Beren Saat'in canlandırdığı Yağmur'un kiraladığı Kanlıca'daki yalı. Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Çalıkuşu dizisinin bazı sahneleri Kadıköy'deki Reşat Paşa Konağında, bazılarıysa Göksu'da çekiliyor.



Akşam


Geri Dön