28 / 03 / 2024

Emporio Armani, Bağdat Caddesi'ne geliyor!

Emporio Armani, Bağdat Caddesi'ne geliyor!

Doğuş Holding, distribütörü olduğu Emporio Armani için İstanbul Bağdat Caddesi'nde 5 katlı bina kiraladı. Alt katında Armani Cafe'nin de yer alacağı mağaza 2012 başında açılacak



Doğuş  Holding, lüks perakendede Arena Giyim şirketi ile temsil ediliyor. Dünyanın önde gelen lüks markalan arasında bulunan Emporio Armani, Gucci ve Loro Piana'nın Türkiye distribütörlüğünü yürüten Arena Giyim'in ise halen 6 mağazası var. Bunlardan 3'ü Emporio Armani, 2'si Gucci, biri de Loro Piana'ya ait...

Doğuş Grubu yıllardır bu markaların distribütörlüğünü yürütmesine rağmen mağazalaşma konusunda bugüne kadar temkinli davrandı. Ancak perakende sektöründe son dönemde yaşanan hızlı büyüme Doğuş'u da bu alanda yeni yatırımlara yöneltmiş durumda.

Doğuş, perakende sektöründe öncelikli olarak Emporio Armani mağazalarının sayısını artırarak büyümeyi planlıyor. Nitekim bu markanın üçüncü mağazası geçen haziran ayında  Ankara  Panora Alışveriş Merkezi'nde açıldı. 275 metrekarelik mağazada kadın ve erkek iç giyiminden spor giyime, blucin ve ayakkabıdan aksesuara kadar geniş bir ürün yelpazesi Ankaralıların beğenisine sunuldu.

AYLIK KİRASI 110 BİN DOLAR

Emporio Armani'nin markanın mağaza sayısını artırmayı planlayan Doğuş, son dönemde     Burberry, Louis Vuitton, Brandroom gibi lüks markaların peş peşe mağaza açtığı İstanbul Bağdat Caddesi'ne göz dikmiş durumda. Bu doğrultuda Birgen İnşaat'tan aylığı 110 bin dolara 5 katlı bir bina kiralayan grup, böylece Louis Vuitton'un hemen yanına bir mağaza açmış olacak. Alt katında   Emporio   Armani Cafe'nin bulunacağı mağazanın 2012 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Bu arada Doğuş, Emporio Armani'yi Zorlu Center'a da sokma düşüncesinde. Grup, 2012 yılının eylül ayında hizmete girmesi beklenen Zorlu Center'da mağaza kiralamak için birçok şirket gibi ön talepte bulunmuş.

Doğuş'un şu anda Nişantaşı ve İstinyePark'ta mağazası bulunan   Gucci   ile   Türkiye'de sadece bu AVM'deki mağazasıyla hizmet veren Loro Piana'yı da daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla önümüzdeki yıl atağa geçeceği belirtiliyor. Ancak bu markaların ismiyle nerelerde mağaza açılacağı konusunda henüz alınmış bir karar yok. Firma yetkililerine göre bu konu yılsonunda netleşmiş olacak.

Armani'nin 6 markasından biri

İtalyan Armani Modaevi'nin 6 markasından bir olan Emporio Armani'nin lüks kategoride olmasından ötürü Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde de çok fazla mağazası yok. Halen bu markanın 46 ülkede 183 mağazası, 14 de kafesi var. Modaevinin bir diğer markası Giorgio Armani ise dünya genelinde sadece 85 mağazasıyla hizmet veriyor. Armani Collezioni'niıi 12, Armani E*change'in 180, Armani Jeans ve Armani Casa'nın 22'şer, Armani Junior'ın ise 12 mağazası var. 1973 yılında kurulan ve bugün dünyanın en ünlü moda grupları arasında yer alan Armani, 13 fabrikaya ve doğrudan kendisine bağlı 5 bin çalışana sahip. Grubun dış giyimden iç giyime, saatten gözlüğe, blucinden gece kıyafetlerine ürün yelpazesinde yok yok.
Para


Geri Dön