16 / 04 / 2024

Emre Belözoğlu'nun Çeşme'den aldığı arsada tarihi eser çıktı!

Emre Belözoğlu'nun Çeşme'den aldığı arsada tarihi eser çıktı!

İkiz villa yaptırmak için Çeşme Boyalık 'ta aldığı denize sıfır arsasında tarihi eser çıkan ünlü futbolcu Emre Belözoğlu, projeyi değiştirdi, binayı çelik konstrüksiyon üzerine kurdu




A Milli Futbol Takımı ve Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu, Çeşme'de tarihi bir çalıma imza attı. İkiz villa yaptırmak için Çeşme Boyalık mevkiinde satın aldığı denize sıfır arsada tarihi eser kalıntıları çıkınca büyük bir şok yaşayan Belözoğlu, inşaatı sürdürebilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. İnşaatı yapan firmanın mühendisleriyle görüşen Emre Belözoğlu, villaları temel kazmadan çelik kontrüksiyonların üzerine inşa etmeye karar verdi. Projesini bu şekilde değiştiren Belözoğlu, 3. derece arkeolojik SİT alanındaki arazisi üzerinde inşaatına başladı. Çalışmalara bugünlerde inşaat yasağı nedeniyle ara veren Belözoğlu, önümüzdeki günlerde yasak kalkınca inşaatı kaldığı yerden devam ettirecek. Villalar tamamlandığında milyonlarca liralık bir değere sahip olacak.


'Yasalara uygun ruhsat'

Yeni Asır'a inşaatla ilgili açıklamada bulunan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, belediyenin Belözoğlu'nun projesine yasalara uygun olduğu için ruhsat verdiklerini söyledi. Belözoğlu'nun yeni projesinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay aldığını belirten Dalgıç, "Buradaki arsa 3. derece arkeolojik SİT alanı içinde yer alıyor. Arazi sahipleri inşaat ruhsatı için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na başvurmuş, kurul yaptığı sondajda buluntulara rastlamış. Bu aşamadan sonra mevcut projeye onay verilmiş. Bu onayla geçtiğimiz dönem belediyemize başvuran arazi sahiplerine projeye sadık kalınması şartı ile inşaat ruhsatı belediye tarafından verilmiş" dedi.

Kendisinin Çeşme'de ilk kez böyle bir inşaat yapıldığını gördüğünü anlatan Dalgıç, "Ancak, bunun dünyada birçok örneği olduğunu biliyorum. Çeşme'de başka böyle bir yapı var mı bilmiyorum, araştırmadan bir şey söylemem mümkün değil" dedi.


Emekli: Çok sık rastlanmıyor

İnşaat Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Başkanı Ayhan Emekli, Emre Belözoğlu'nun inşaatında uygulanan yöntemin çok sık rastlanan bir inşaat yöntemi olmadığını dile getirdi. Emekli, "Koruma Kurulu, bazı durumlarda tarihi eser veya kalıntıların olduğu yerde kalıp bu şekilde korunması yönünde karar alabiliyor. Bu durumda da inşaat bu şekilde yapılabiliyor. Daha önce de İzmir'de bir-iki benzer inşaat örneğini hatırlıyorum" dedi.


Yeni Asır




Geri Dön