25 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: İnşaat sektörünün 2014'te büyümeye devam edeceğini düşünüyorum!

Emre Çamlıbel: İnşaat sektörünün 2014'te büyümeye devam edeceğini düşünüyorum!

Emre Çamlıbel, 2013'te gördüğümüz yüzde 7.5 büyümenin 2014'te de devam edeceğini ve ruhsatların da 1 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Ancak konutta KDV'nin yükselmesi olumsuz bir durum...



Siyaseti itibarsızlaştırma operasyonunda henüz kesinleşmemiş bilgilerle sektörün itibar kaybetmesinden korktuklarını belirten Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, sektörün 2013'te yüzde 7.5 büyüdüğünü de belirtti.


Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, siyaseti itibarsızlaştırmak için yapılan İstanbul merkezli operasyonda gayrimenkul sektöründen bazı iş adamlarının adının geçmesinin sektörün itibarını zedelediğini söyledi. Çamlıbel, "İtibar araştırmalarında genel olarak itibarı düşük ve sıkıntılı çıkan bir sektörüz. Henüz kesinleşmemiş bilgiler üzerinden sektörün itibar kaybetmesinden korkuyoruz" dedi. Çamlıbel, gayrimenkul sektöründe çok büyük rakamlar olduğu ve kamuyla ilişkisi bulunduğu için dünyanın her yerinde itibarının düşük olduğunu ifade etti. Çamlıbel, 2013'ün sektör için çok başarılı geçtiğini ve Türkiye'ye üst üste not artışları geldiğini ifade ederek, bunların da Türkiye'ye olan yatırımcı akışını hızlandırdığı söyledi. Çamlıbel, ekonomide büyüme hedeflerin tutturulmasının sektöre de olumlu yansıdığını ve yıl içinde yaklaşık bir milyon ruhsat verilmesinin beklendiğini vurgulayarak, 2013 itibariyle sektörün yüzde 7.5 büyüdüğünü kaydetti. 


BÜYÜMEYE DEVAM 

İstanbul için düşünülen mega projelerden olan 3. köprü, 3. havaalanı, Yenişehir projelerinin başladığını anımsatan Çamlıbel, bunların sektör açısından gelecek yıl için önemli adımlar olduğunu belirtti. Çamlıbel, 2014'ün de 2013 kadar iyi geçeceğine inandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "2013'te gördüğümüz yüzde 7.5 büyümenin 2014'te de devam edeceğini ve ruhsatların da 1 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Ancak konutta KDV'nin yükselmesi olumsuz bir durum. Sonuçta bu alıcıya yansıyor ve konut alım gücü düşüyor." 


2014'TE % 6-7 ZAM OLACAK

Çamlıbel, kentsel dönüşümün sektör için önemli bir fırsat olduğunu ve dönüşümün kamunun hakemliğinde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Yeni yılda konuta olan zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgulayan Çamlıbel, ancak KDV oranlarının yüzde 18'e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti. Çamlıbel, enerji tasarrufuna dikkat çekerek, Türkiye'nin 10 yılda 50 milyar dolar enerji tasarrufu yapabileceğini söyledi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön