26 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: Yabancıya gayrimenkul satışı Türk toprağını satmak değil”

Emre Çamlıbel: Yabancıya gayrimenkul satışı Türk toprağını satmak değil”

Türk halkının yüzde 65,1’i yabancıya satışı desteklemiyor. Halk yabancıya gayrimenkul satışını Türk toprağını satmakla eşdeğer görüyor. Soyak CEO'su Dr. Emre Çamlıbel ise Türk topraklarını yabancıya satmıyoruz endişeye gerek yok dedi...



Mütekabiliyet Yasası ile birlikte son 10 ayda yabancıya satışın yüzde 2’den yüzde 6’ye çıktığı Türkiye’de halk yabancıya satışa karşı çıkıyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından yapılan araştırmaya göre Türk halkının yüzde 65,1’i yabancıya satışı desteklemiyor. Vatandaş  yabancıya gayrimenkul satışını Türk topraklarının yabancılara satılması olarak görüyor. 


Toprağımızı alıp memleketlerine götürmüyorlar

Bunun Türk topraklarını satmak olmadığını söyleyen Soyak CEO’su Dr. Emre Çamlıbel “Birçok ulus devlette yabancılara mülk satmak konusunda yasalar var. Dolayısı ile ilk defa Türkiye’de uygulanan bir sistem değil. Bazı ülkelerde hala yasak ama gelişmiş ülkelerde serbest. Sonuçta gayrimenkulü alan yabancı toprağımızı alıp kendi memleketine götüremiyor. Bu Türkiye’ye gelen kalıcı bir yatırımdır. Bu yatırımcının bir yabancı olması Türkiye’nin politik ve askeri çıkarlarını zedelemez. Eğer öyle olsaydı bu konularda çok hassas olan ülkeler var onlar da yabancıya konut satışında bu kadar serbest davranmazlardı” dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön