18 / 04 / 2024

Emre Kızıl perabulvari.com'da dekorasyon ve gurmeyi bir araya getirdi!

Emre Kızıl perabulvari.com'da dekorasyon ve gurmeyi bir araya getirdi!

İşten artan kalan zamanınızı aileniz ve dostlarınızla geçirmek hafta boyu hayalini kurduğunuz tek şey. Bu arada evinizi zevkinize göre döşemek ve misafirlerinize özel tatlar sunmak gibi tutku haline getirdiğiniz bir hobiniz de var.Ama gelin görün ne dekor



Nereden aklınıza geldi böyle bir site yapma fikri

Emre Kızıl: Oya yıllardır dekorasyon sitelerini takip eder durur. Ama satın almak istediği bazı ürünler Amerika'da olduğu için hiçbir şey getiremiyordu. Ben de Oya'nın hobisinden yola çıktım. Böyle bir site yaparsak hem kadınların bu anlamdaki ihtiyaçlarını gidermiş oluruz hem de ticaret yapabiliriz diye düşündüm. O sırada bir arkadaş grubumuz da gurme lezzet sitesi açmaya planlamış. Dekorasyon ve gurme lezzet tarafını aynı çatı altında birleştirmenin iyi bir fikir olacağına karar verdik.

Öyleyse bu projeyi eşinizi mutlu etmek için hayata geçirdiniz...

Bir bakıma öyle. Ama eşim gibi düşünen birçok kişi olabileceğini de göz önünde bulundurduk. Anadolu'da yaşayanlar metropollerdeki birçok ürüne ulaşamıyor, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların ise zaman sıkıntısı var. Çünkü ürünler hep dağınık. perabulvari.com hepsini bir arada bulabileceğiniz bir site.

Neden dekorasyon ve gurme aynı sitede

Çünkü genelde evine düşkün, ev yaşamını seven, ailesiyle evde vakit geçirmekten keyif alan insanlar için lezzet de dekorasyon da aynı derecede önemli. Örneğin, güzel bir sofra kurmak, sevdiğiniz eşyalarla misafir ağırlamak genelde bu insanların ortak ilgi alanları.

Ürün yelpazenizde neler var

Evinizde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey... Mutfak araçları, bahçe mobilyaları, aydınlatma, ev tekstili vs. Bir ay boyunca kampanyaları düzenli takip eden biri, evini baştan aşağıya yüzde elli indirimle döşeyebilir.

Projenin hayata geçmesi ne kadar zaman aldı

İki üç yıldır üzerinde düşünüyordum. Ama olayın elle tutulur bir hal alması Ağustos ayından sonra oldu.

Dekorasyon ve gurmeyi bir araya getiren dünyada benzer site var mı

Aslından Türkiye'de gerek dekorasyon gerekse gurme alanında birçok site bulunuyor. Ama perabulvari.com dekorasyon ve gurmeyi buluşturan dünyadaki tek site.

Sitenin ismi neden pera bulvarı

Birlikte bulduk. Pera gelir geçer zevk ve modaları değil de daha zarif ve kalıcı bir stili çağrıştırıyor. Bulvar insanların evine giden en keyifli yol. İnsanların evlerine giderken mumunu tenceresini havlusunu alabileceği bir bulvar.

Peki, bu projede eşinizle birlikte mi çalışıyorsunuz

Hayır, Oya bizim ilham kaynağımız oldu. Aynı zamanda filtremiz. Doğru ürünleri seçmek, belli bir çıtayı yakalamak, fiyatlandırmayı yapmak ve fırsatları görmek konusunda kadın gözüyle fikirlerini bizimle objektif bir bakış açısıyla paylaşıyor.

Sitenin gurme kısmında teriyaki, orrechiette ve de cecco gibi telaffuz etmesi zor soslar ve yemek isimleri var. Türkiye'nin genel profilini göz önünde bulundurduğumuzda hedef kitleniz kim

Evde vakit geçirmeyi seven herkes bizim hedef kitlemiz. Sadece İstanbul'da A plus segment, rizotto yer ve sadece onlar bu siteden alışveriş yapar diye bir durum söz konusu değil. İnsanlar artık farklı lezzetler denemek istiyor. İşin en ilginç yanı lezzet müşterilerimiz çoğu erkeklerden oluşuyor.

Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz peki

Erkekler biraz daha midesine düşkün. Kadınlar sanırım daha çok günlük tencere yemekleri yapıyor. Biz ise işin daha çok gurme kısmıyla ilgileniyor, farklı lezzetler tatmaktan hoşlanıyoruz. Mesela döküm tencerelerini en çok erkekler satın alıyor. Kendileri yapmasa da eşinin o tencerede pişirmesinden hoşlanıyor.

En çok talep Anadolu'dan
Daha çok talep nereden geliyor

Sanıldığı gibi sadece İstanbul'dan değil, hatta şaşırtıcı gelebilir ama yüzde seksen Anadolu'dan sipariş alıyoruz. Özellikle Kars, Eskişehir, Trabzon ve Antakya'dan. Hiç tahmin etmediğiniz kitleler hiç tahmin etmeyeceğiniz bir ürüne ilgi duyabiliyor.

Ürün seçiminde profesyonel destek alıyor musunuz

Evet, tüm bunları tek başımıza yapmamız mümkün olamazdı. Alanında uzman mimar, dekorasyon ustası ve aşçılarla çalışıyoruz.

En çok hangi ürünler rağbet görüyor

Halı, ev tekstili ve mutfak araçları.

Sadece dünyaca lezzetleri mi yer alıyor sitede

Hayır, İtalyan peyniri olduğu gibi Kars peyniri de var.

Kemal Derviş en değerli dostlarımdan biri
Daha önce Kemal Derviş'in danışmanlığını yapıyordunuz. Hâlâ görüşüyor musunuz kendisiyle

Kemal Bey şu an Amerika'da. İki ayrı pozisyonu bir arada yürütüyor. Kendisi en değerli dostlarımdan biri. Doğal olarak sık sık görüşüyoruz. Yazın Türkiye'ye geldiğinde bizde misafir edeceğiz.

Ürün aldık, kırık geldi
Bir yandan gerek dekorasyon gerekse gurme için çok seçkin isimlerle çalıştığınız söylüyorsunuz, diğer taraftan "herkesin sitesiyiz, herkes bizden alışveriş yapabilir" mesajı veriyorsunuz... Bu alım gücü düşük insanların zihninde perabulvari.com'un "zenginlerin sitesi" olarak algılanmasına neden olmaz mı

Hayır, örneğin Türkiye'de İtalyan mutfağını en iyi x restoranı yapıyor olsun. Herkesin oraya gidip yemek yeme şansı var mı Hayır. Biz aracıları aradan çıkartıyoruz. Bütün ürünleri birinci elden ve toptan alıyoruz. Dolayısıyla insanlar normal şartlarda satın alamayacağı bir ürünü bile çok makul fiyatlara alabilme imkânı sahip oluyor.

Peki, siz kendi sitenizden alışveriş yapıyor musunuz

Yapmaz mıyız!

Satın aldığınız bir üründe sorun yaşadığınız oldu mu

Evet, bir keresinde aldığım bir ürün kırık geldi. Gönderdik değiştirdiler. Bu arada biz de ürünü kontrol etmeden teslim aldık. Ama sistem öyle bir kurulmuş ki kargo görevlisi ürünü açıp bir kontrol edeyim demene fırsat vermeden uçuyor.

Oya güzel yemek yapar
Biraz da sizden bahsedelim...Bu kadar yoğunluğun içinde birlikte zaman geçirmeye fırsat oluyor mu

O.Ü. Siteye fahri danışmanlık vererek eşimle zaman geçirmeye fırsat buluyorum. Çünkü Emre şu sıralar çok yoğun.

Evde yemekleri kim yapar

O.Ü. Eskiden daha sık yapardım. Şu sıralar pek fırsatım olmuyor. Şimdi bir yardımcımız var o yapıyor. Oğlumuz çok meraklı ama.

E.K. Yapınca güzel yapar Oya. Ben hiç anlamam. Sadece tavayı alır, tezgaha koyarım.

Babanız eski Spor Bakan'ıydı. Sizin aranız nasıl sporla

O.Ü. Sporla aram iyi ama futbolla pek ilgilenmiyorum.

Desteklediğiniz takım da mı yok

O.Ü. Galatasaraylıyım ama...

İlgilenmemeniz isabetli olmuş. Ne de olsa Ali Koç da Fenerbahçeli.

(gülüşmeler)

Siz hangi takım tutuyorsunuz

E.K. Eskiden hasta Galatasaraylıydım sabahın yedilerinde maçlara giderdim. Şimdi pek ilgilenmiyorum.

İşi mi aileyi mi yönetmek daha zor

O.Ü. Güzel bir uyum yakaladıysanız aileyi yönetmek daha kolay. Ama çocuklarla ilgili konularda hiçbir kuralın işlemediğini söyleyebilirim.

REYHAN GÜL/Zaman


Geri Dön