29 / 03 / 2024

Emre Kızılgüneşler: Elektrik ve doğalgaz zammı sanayiye darbe vurdu!

Emre Kızılgüneşler: Elektrik ve doğalgaz zammı sanayiye darbe vurdu!

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, elektrik ve doğalgaza zammının sanayiye büyük bir darbe vurduğunu belirterek "Bu şartlarda dünyayla rekabet etmemiz çok" diye konuştu




Türkiye’nin ihracatında 2014 yılında gösterdiği performans ile tekrar lider sektör konumuna yükselen hazır giyim ve tekstil sektöründe, Levi’s’ın 1986 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren fabrikasını kapatma kararı alması nedeniyle moraller bozuldu. Levi’s Türkiye, Türkiye’de yaptığı üretimi Mısır’a kaydırma kararı alırken, 677 çalışanı da işten çıkardı. 


Türkiye’nin üreten bir ekonomi mi, tüketen bir ekonomi mi istediğine karar vermesi gerektiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye’de sadece hazır giyim ve tekstil sektörlerinde değil, emek yoğun üretim yapan tüm sanayi kollarında dünya ile rekabet etmede ciddi bir darboğaz olduğunu kaydetti. 


Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 1 Ekim itibariyle gelen yüzde 9 zammın sanayiye büyük bir darbe indirdiğini savunan Kızılgüneşler, “Bu şartlarda dünya ile rekabet etmemiz çok zor. Dünya genelinde marka olan ve kendi dağıtım ağı olan firmalar bile Türkiye’deki üretimlerini durdurma kararı alıyor. Sanayi sektöründen hizmet sektörüne kaymanın önüne geçilmesi, çözüm de daha aktif olunması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye ihracatına katkı yapan yabancı sermayeli kuruluşların Türkiye’deki üretimlerini sonlandırması durumunda Türkiye’nin ihracatının düşeceği gibi, iç piyasaya yaptıkları satışların ithalat yoluyla karşılanma durumunda kalacağına dikkati çeken Kızılgüneşler, yabancı sermayeli kuruluşların Türkiye’de kalıcı olması için her türlü tedbirin alınması çağrısında bulundu.



Dünya


Geri Dön