19 / 04 / 2024

Emre llıcalı: Enerji verimliliği için yeşil bina şart!

Emre llıcalı: Enerji verimliliği için yeşil bina şart!

Yeşil bina çalışmalarının artması için devletin destek vermesi gerektiğini söyleyen Altensis Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Emre llıcalı, Türkiye'de bu konuda birçok yönetmelik olduğunu fakat denetimlerin yetersiz kaldığını kaydetti...



Yeşil bina çalışmalarının artması için devletin destek vermesi gerektiğini söyleyen Altensis Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Emre llıcalı, Türkiye'de bu konuda birçok yönetmelik olduğunu fakat denetimlerin yetersiz kaldığını kaydetti.


"Kentsel dönüşüm bir nevi yeşil tasarıma dönüşmelidir" diyen llıcalı, binaların sağlamlığının yanında yeşil bina kriterlerine uyumlu olması gerektiğini vurguladı. 

Yüzde 50 tasarruf imkanı BUGÜN TV'de Üç Nokta programına konuk olan llıcalı, kentsel dönüşüm kapsamında 6,5 milyon konutun yeniden yapılmasının planlandığını belirterek, bunların yeşil bina olması halinde yüzde 50'lik bir tasarruf öngördüklerini aktardı. 


Yeşil binaların enerji ithalatı ve cari açık noktasında çok önemli etkisi olduğunu ifade eden llıcalı, Türkiye'nin senelik 73 milyar dolar enerji harcaması olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Bütün binalar yeşil bina olarak yapılırsa toplamda 30 milyar dolar, yüzde 50'si yapılırsa 15 milyar dolar tasarruf olur." 


Bugün 


Geri Dön