25 / 04 / 2024

Emre Torun: Torunlar GYO olarak ortak iş yapma kültürüne alışığız!

Emre Torun: Torunlar GYO olarak ortak iş yapma kültürüne alışığız!

Fransa 'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası emlak fuarı MIPIM 'de stand açan Türk firmaları arasında Torunlar GYO da yer aldı...



Torunlar GYO, konut, alışveriş, hobi, eğlence, ofis segmentlerini içeren Türkiye 'nin en büyük karma kullanım projesi Mall of Istanbul 'u uluslararası tanıttı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Ali Sami Yen Stadı 'nın yerine yapılacak projenin temelini seçimden önce atmak istediklerini belirtti.

Projede 3 kule olacak

Mecidiyeköy 'de Ali Sami Yen Stadı 'nın bulunduğu arsada yapılacak ‘Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu ' ortaklığında yüzde 65 paya sahip olduklarını hatırlatan Emre Torun, şunları söyledi: “Proje için mimar Emre Arolat ile çalışıyoruz. Mimarımız bize sunumlar yapıyor. Mimari açıdan farklı bir proje olmasını istiyoruz. Üç blok gökdelen olacak. Projede ofis ve konut kesin olacak ama diğer alanlar için çalışmalarımız devam ediyor. ”

Botanik park da var

Torium Alışveriş Merkezi 'nde eğlenceyi ön plana çıkararak bir snowpark ekleyen Torunlar GYO, Mall of İstanbul projesinde de bu tür yenilikler hazırlıyor. İstanbul 'da Mahmutbey gişelerine yakın olarak inşa edilecek projede 1400 konut, alışveriş merkezi, ofis ve otel bölümleri yer alacağını söyleyen Emre Torun, projede ayrıca eğlence parkı, snow park ve 12 bin metrekarelik botanik parkın olacağını da açıkladı. Torun, nisan ayı içinde projenin satışa çıkarılacağını da belirtti.

Ortaklığa alışkınız

MIPIM öncesi internet üzerinden bir çok yatırımcının Torunlar GYO ile irtibat kurduğunu ve fuarda bu firmalarla görüştüğünü ifade eden Emre Torun, şöyle konuştu: “Türkiye 'nin iç dinamiklerini merak edenler oldu. Böyle fuarlar dünyada gayrımenkul sektörünün nereye gittiği hakkında bize fikir veriyor. Yurtdışından Türkiye 'ye yatırım için ilgi duyanlar ile konuştuk. Doğru firmalar ile fikir alışverişi yapmak ve Türkiye 'ye yatırım yapacakları çekmek için önemli fırsat oldu. Torunlar GYO olarak ortak iş yapma kültürüne alışığız. ”

Türk şirketlerine yabancılardan proje ortaklığı teklifi var

FRANSA 'nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM, kapılarını kapattı.
Kriz nedeniyle son yıllarda sönük geçen fuarda bu yıl hareketlenme yeniden görüldü. MIPIM 'e 2010 yılına göre yüzde 7 artışla 18 bin 400 ziyaretçi katılırken, yüzde 6 artışla da 4 bin yatırımcı yer aldı. Fuarda, bir çok ülkenin iddialı projeleri görülürken, Paris, Londra gibi şehirlerin yanı sıra Rusya da özel pavyon adı verilen çadırlarda önemli projeleri sergiledi. Türkiye 'den İstanbul ve  Ankara  'daki projelerin standlarda sergilendiği fuarda, Türk sektör temsilcileri de İstanbul 'un da böyle bir pavyonlu tanıtıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Türk firmalarına teklif

Buna rağmen, Türk standları, Türkiye 'nin ekonomik durumu ve İstanbul 'un gayrımenkul otoriteleri tarafından önemine dikkat çekilmesi nedeniyle yoğun ilgi gördü. Yabancı yatırımcılar hem tanışma amaçlı hem de yatırım amaçlı Türk standlarını ziyaret etti. Türkiye 'deki projelere, “Devralalım, ortak olalım ” teklifleri yöneltildi. Ayrıca, Türk firmalarını kendi ülkelerinde yatırıma çağıranlar da oldu. Arsa vermek karşılığında ya da satış garantisi vererek ülkelerinde proje yapılmasını isteyenler de Türk firmalarının kapısını çaldı.

Meltem KARA/Hürriyet


Geri Dön