19 / 04 / 2024

Emrullah İşler, Bosna Hersek'te 'TİKA Moştre' sağlık ocağının açılışını gerçekleştirdi!

Emrullah İşler, Bosna Hersek'te 'TİKA Moştre' sağlık ocağının açılışını gerçekleştirdi!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında, başkent Saraybosna yakınındaki Visoko kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan "TİKA Moştre" sağlık ocağının açılışını gerçekleştirdi...




"TİKA Moştre" sağlık ocağının açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı İşler, "Türkiye'de bitmez tükenmez bir Bosna sevgisi vardır" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında, başkent Saraybosna yakınındaki Visoko kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan "TİKA Moştre" sağlık ocağının açılışını gerçekleştirdi.


TİKA Başkanı Serdar Çam'ın yanı sıra aralarında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin de bulunduğu heyetle Bosna Hersek'e gelen İşler, ülkenin kuzeyindeki Bosanski Şamats şehrinde restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu evin açılışını yaptıktan sonra, Visoko kentine geçti. 


Visoko'nun Moştre beldesinde 15 bin kişiye hizmet verecek, yaklaşık 650 metrekarelik alanda kurulan "TİKA Moştre" adlı sağlık ocağının açılışına Türkiye'den gelen heyetin yanı sıra Bosna Hercek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Bosna Hersek Federasyonu Sağlık Bakanı Rusmir Mesihoviç, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, Ankara'nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri, çok sayıda Visokolu katıldı. 


Açılışa gelen çok sayıdaki Visokolu çocuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı, "Recep Tayyip Erdoğan, sizi seviyoruz, size minettarız. Visoko halkı" ve "Dik dur eğilme, Visoko da seninle" yazılı afişler açtı. 


"Türkiye'de bitmez, tükenmez bir Bosna sevgisi vardır"


Başbakan Yardımcısı İşler, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Visoko halkına selamlarını ileterek, şunları söyledi:


"Burada 15 bin insanın hizmet alacak olması bizi gururlandırıyor. Bu projede emeği geçen başta TİKA Başkanımıza, ekibine ve Bosna Hersek Koordinatörümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinde her türlü katkıyı veren değerli belediye başkanımız Amra Babiçe teşekkür ediyoruz. Türkiye'de bitmez tükenmez bir Bosna sevgisi vardır."


Priyeko Kültür Merkezi'nin temeli atıldı


Davetliler daha sonra, Visoko'nun kardeşi belediyesi olan Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Priyeko Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.


AA


Geri Dön