19 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı: Hakkımı kimseye yedirmem

Emrullah Turanlı: Hakkımı kimseye yedirmem

Taşyapı İnşaat ile Birleşik Gayrimenkul'un Four Winds projesindeki anlaşmazlığı mahkemeye taşınırken, Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Gerekirse AİHM'e giderim, hakkımı kimseye yedirmem" açıklamasını yaptı.



Taşyapı İnşaat ile Birleşik Gayrimenkul'un Four Winds arasındaki davada mahkeme Birleşik Gayrimenkul'e ihtiyati tedbir kararı verdi. Bağdat Caddesi'ndeki İstanbul Bölge Meteoroloji arsası üzerinde inşa edilen Four Winds projesi için İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını açıkladı.



TURANLI: MAHKEME ZULME DUR DEDİ


Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Birleşik İnşaat’ın satış yapmasını durdurmak için dava açtıklarını söyledi. Turanlı, dava sonucunda 24. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından projedeki Birleşik Gayrimenkul’e ait bulunan bağımsız bölümler için davalar sonuçlanıp karar kesinleşinceye kadar ihtiyati tedbir kararı verildiğini belirtti.


Kararla ilgili olarak Emrullah Turanlı, mahkemenin yapılan zulme dur dediğini söyledi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Turanlı, "Mahkemeler geç karar veriyor ama doğru karar vereceğine inanıyorum. Şimdiye kadar 40 dava kazandım. Allahın izniyle diğer davalarıda inşallah kazanacağım. 600 Milyonluk alacak davam var. Onların da hepsini inşallah haklı olduğum için kazanacağım" diye konuştu.


GEREKİRSE AİHM'E GİDERİM


Mahkemenin verdiği tedbir kararın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Turanlı, "Ben hakkımı kimseye yedirmem. Mahkemeler haklıyı er-geç görüyor. Hakkımı almak için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar giderim. Ama hakkımı kimseye yedirmem" dedi.


Maliye Kadıköy’deki arsası için Taşyapı ile kat karşılığı anlaşma yapmıştı. İnşaat bitince Taşyapı projenin yüzde 40’ına sahip oldu, yüzde 60’ını Maliye’ye bıraktı. Taşyapı Kasım 2013’te yapılan ihaleye katılarak Maliye’nin elindeki kısmı da 530 milyon bedelle almıştı. Ancak Özelleştirme İdaresi Taşyapı’nın kazandığı ihaleyi iptal etmişti. Ağustos 2014’te yeni bir ihale yapılmış ve bu ihaleyi 577 milyon bedelle Birleşik İnşaat kazanmıştı.



Milliyet




Geri Dön