19 / 04 / 2024

En büyük KOSGEB binası Diyarbakır'a yapılıyor!

En büyük KOSGEB binası Diyarbakır'a yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük, (KOSGEB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı binası Diyarbakır'da yaptırılıyor. Yapımı hızla süren bina Şubat 2014'te hizmete açılacak..




KOSGEB İl Müdürü Mehmet Fidan 6 yıl önce Diyarbakır'da hizmete başlayan KOSGEB İl Müdürlüğünün 10 çalışanıyla Diyarbakır Ticaret Borsası içerisinde tahsis edilen küçük alanda hizmet sunduğunu anımsattı. Bir süre önce işletmelere daha iyi hizmet sunmak amacıyla kuruma yeni bina yapılması için karar alındığını ve ardından Siverek karayolu üzerinde Milli Emlak Müdürlüğünce 46 bin metrekare alan tahsis edildiğini ifade eden Fidan, geçen yıl yapımına başlanan hizmet binasının 5 ay sonra tamamlanacağını kaydetti. 


2014'te hizmette!


Fidan, hizmet binasında aynca İş Geliştirme Merkezi ile sosyal alanlann da yer alacağını, bunun için 8 bin metrekare kapalı alan yaptırıldığım ifade ederek, "Yapımı hızla süren binamız Şubat 2014'te hizmete açılacak. Bu sayede KOSGEB'in en büyük binası Diyarbakır'da yer alacak" dedi. 


Diyarbakır'da İş Geliştirme Merkezi aracılığıyla iş fileri olup yeterli sermaye gücü bulunmayan girişimcilere 3 yıllık süreyle destek verdiklerini vurgulayan Fidan, uygulanan yöntem sayesinde bu girişimcilerin büyüdüğünü söyledi. 



Yeni Şafak


Geri Dön