20 / 04 / 2024

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor!

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor!

En çok firma İzmir Ticaret Odası'na (İZTO), 1 Eylül- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirket kayıt yaptırırken 206 firma kaydını sildirdi. En çok şirket İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'nda kuruldu...



En çok firma  İzmir  Ticaret Odası'na (İZTO), 1 Eylül- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirket kayıt yaptırırken 206 firma kaydını sildirdi. En çok şirket İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'nda kuruldu. Bir aylık dönemde inşaatla ilgili 140 şirket kuruldu. İzmir'de kurulan her 4 şirketten biri inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. 


Yeni kayıt yaptıran firma sayısının, kaydını sildiren firma sayısından yüzde 168 daha fazla olduğunu belirten 1ZTC) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Ekonominin seçim atmosferinden bir türlü çıkamadığı, dış kaynaklı olayların ekonomimizi etkilediği, sokakta gerilimin yüksek olduğu bir yazı geride bırakıyoruz. Eylül daha piyasaların tam olarak açılmadığı bir aydır ama buna rağmen yeni firma sayısının iki kat fazla olması İzmir ekonomisindeki hareketliliği göstermesi açısından son derece sevindirici." dedi. 

En fazla firmanın 90 firma ile İnşaat, Yapım ve Onanın Grubu'nda kurulduğunu belirten Demirtaş, bu sektörü 33 firma ile Restoran, Cale ve Eğlence yerleri Grubıı'nun, 22 firma ile Bilişim Grubu'nun, 18 firma ile Mesleki. Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu'nun ve 17 firma ile Mühendislik Grubu'nun izlediğini söyledi. Demirtaş, eylül ayında hiç yeni şirket kaydı yapılmayan meslek gruplarının ise Manifatura ve Tuhafiye Grubu, Konfeksiyon Malzemeleri ve Makineleri Grubu, Halı, Zemin ve Duvar Kaplamaları Grubu, Uluslararası Taşıma ve Antrepo Grubu ile Kooperatifler Grubu olduğunu aktardı. Demirtaş, "Bina Yapım Onarım Grubu'nun yanısıra Mimarlık, Mühendislik, İnşaat Malzemeleri, Sıhhi Tesisat. Metal Eşya, Seramik gibi grupları eklediğimiz zaman bu sayı 140'ı buluyor. 


Yani bir ayda kurulan her 4 şirketten birisi inşaatla ilgili. Bu İzmir'de inşaat sektöründeki ciddi hareketliliği gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. İzmir'de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var." diye konuştu.


Son Dakika 


Geri Dön