18 / 04 / 2024

En çok inşaat ruhsatı Mamak'ta verildi!

En çok inşaat ruhsatı Mamak'ta verildi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği Ocak Ayı il Danışma Meclisi Toplantısı'nda beş yılda yapılan yatırımları anlattı...



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti  Ankara  İl Başkanlığı’nın düzenlediği Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda beş yılda yapılan yatırımları anlattı. Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Ankara Milletvekilleri salih kapusuz, Emrullah İşler, Nurdan Şanlı, Tülay Selamoğlu, Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri, gençlik ve kadın kollarının ilçe başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Ak Parti’nin başarısına değinerek Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine değindi.



“30’UN ÜZERİNDE BÜYÜK TESİS YAPTIK”



İl Başkanı Nedim Yamalı’nın konuşmasının ardından söz alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda 5 yıllık çalışmayı ve yatırımları anlatarak bilgi verdi. Mali disiplini sağlayarak başlatılan hizmet hamlesinden, kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilik anlayışından yapılan yatırımlar hakkında konuşan Akgül, belediye bütçesini üç kat artırdıklarını ve 30’un üzerinde büyük tesisi ilçeye kazandırdıklarını kaydetti.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK VE ÖNCÜ İLÇE


Gecekondu konusunda ciddi adım attıklarını ve Mamak’ın Ankara’da en çok inşaat ruhsatı veren ilçe olduğunu belirten Akgül, 5 yılda verilen iskan ruhsatı sayısının 4.638, yapı ruhsatı sayısının da 4.384 olduğunu kaydetti. Akgül, “Mamak’ın geleceğini santim santim planladık, yükselen değer olduk. Mamak artık gecekondu ile anılmıyor” dedi.



Hastane VE ÜNİVERSİTE TAMAM



İlçeye önemli yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Akgül, “Yüzme havuzu, kapalı spor salonu, şehir stadı, planetarium kule, konaklar, kapalı pazaryerleri gibi birçok ilki de Mamak’a kazandırdık. Bu yatırımlar ilçemize, sosyal ve kültürel olarak ciddi katkı sunuyor” diye konuştu. İlçenin ihtiyacı olan hastanenin çalışmalarının da başladığını belirten Akgül, 200 yataklı devlet hastanemizin ihalesi tamamlandı, çalışmalar başladı dedi. Gen bilimleri ve kök hücre araştırmalarıyla ilgili üniversitenin inşaatının da devam ettiğini belirten Akgül, “Dünyada üç tane var. Dördüncüsü Mamak’ta olacak" dedi.


Milliyet


Geri Dön