25 / 04 / 2024

En çok tercih edilen turlar; Roma, Prag ve Barselona!

En çok tercih edilen turlar; Roma, Prag ve Barselona!

Araştırmaya göre tatilcinin yüzde 98'i Çek Cumhuriyeti'nden memnun dönerken en çok da gemiyle gezmeyi sevdi. Öte yandan Türkiye'de tatilcinin en çok tercih ettiği 3 şehir Roma, Prag ve Barselona oldu.



Araştırmaya göre tatilcinin yüzde 98'i Çek Cumhuriyeti'nden memnun dönerken en çok da gemiyle gezmeyi sevdi. Öte yandan Türkiye'de tatilcinin en çok tercih ettiği 3 şehir Roma, Prag ve Barselona oldu. Ramazan ayı olmasına rağmen, temmuz ayı tatilcinin en çok seyahat ettiği dönem olurken, kadınlar Barselonayı erkekler ise Prag'ı tercih etti. 9 güne tamamlanan Kurban Bayramı en çok seyahat edilen tatil dönemi oldu. Erken rezervasyon sistemini gün geçtikçe benimseyen turizm sektöründe yaz tatili için yapılan satışların büyük kısmı aralık ayında gerçekleşti. Satışlarda yüzde 79'luk rakam ile Avrupa turları öne çıkarken, en çok ziyaret İtalya'ya yapıldı.


Sanal oyun işine 1 milyon dolar yatırdı

Onaran, turizm dışında 1 hafta içinde oyun sektöründe de ismini duyuracak. Onaran 'Candy Crush' benzeri olarak tanımladığı Giddy oyunu için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve Nisan 2015'ten itibaren ayda 150 bin dolar gelir beklediklerini açıkladı. 10 gün önce piyasaya çıkan oyunun 40 bin kişi tarafından indirildiğini kaydeden Onaran, oyunun mobil platformlarda da olacağını açıkladı.


'Vb.' otellere dikkat!

Tur şirketlerinin özellikle yurtdışı turlarında yaptığı satışlarda otel ismi vermediklerini bunun yerine 'vb.' tabirini kullanarak satış yaptığını söyleyen Onaran, aslında yasa gereği ismi belli olmayan otellerde satış yapılamayacağını anlattı. Konuyu TÜRSAB aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen Onaran "Bu konu ile ilgili yasa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na tabi olduğu için askıda kaldı. Biz otel ismi ile satış yapıyoruz ama konuyla ilgili bakanlığa herhangi bir şikayette bulunmadık" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön