26 / 04 / 2024

En çok Yapı-İnşaat sektörü eleman arıyor!

En çok Yapı-İnşaat sektörü eleman arıyor!

İş ve insan kaynaklan sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, nisan ayını kapsayan bir istihdam raporu hazırladı. Hazırlanan rapora göre en çok Yapı-İnşaat sektörü eleman arıyor...



İş ve insan kaynaklan sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, nisan ayını kapsayan bir istihdam raporu hazırladı. Rapora göre Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 oranında artıran Yapı İnşaat, ilk sıradaki perakendeciliktoptancılık sektörünü geçerek Nisan ayının birincisi oldu. Onu Turizm-Otelcilik sektörü izledi. Yapı-İnşaat sektöründe en çok açık Mühendislik alanında bulunuyor. Mühendisliğin ardından en çok eleman ihtiyacı Şantiye, Satış-Pazarlama, Mimarlık Hizmetleri ve Mali İşler-Finansman alanlarında görülüyor. Sektörde en çok aranan pozisyon ise İnşaat Mühendisi. Onu Mimar ve Makine Mühendisi izliyor. 


EN FAZLA BAŞVURU BANKACILIKTA 


İş arayanların Nisan ayında en çok başvuru yaptığı sektör, Mart ayında olduğu gibi yine BankacılıkFinans sektörü oldu. Onu, Perakendecilik-Toptancılık izledi. Satış Temsilciliği nisan ayında da en çok eleman aranan pozisyon olma özelliğini korudu. Muhasebe Elemanı ilanları ikinci sıradaki yerini korurken, Gişe Yetkilisi ilanları üçüncü sıraya yükseldi. Bu pozisyonları Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ve Şoför ilanları izledi. Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek, "Yapı-İnşaat sektörünün yaz mevsiminde de başta deneyimli mühendis ve tekniker olmak üzere alımlarına devam edeceğini düşünüyoruz" dedi. 


Bursa Hayat Gazetesi 




Geri Dön