23 / 04 / 2024

En fazla yapılaşma sorunu Seyhan'da!

En fazla yapılaşma sorunu Seyhan'da!

Seyhan Kültür Merkezi'nde, 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenledi. Panelde konuşan Seyhan Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de yapılaşma sorunun en fazla yaşandığı yerin Seyhan olduğunu söyledi.




Seyhan Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de yapılaşma sorunun en fazla yaşandığı yerin Seyhan olduğunu söyledi.


Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Harita ve Kadastro, Jeofizik, Jeoloji, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası, Seyhan Kültür Merkezi'nde, 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenledi. Panelde, konunun uzmanları kentsel dönüşümü tartıştı. Bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'nin her yerinde yapılaşma sorunu bulunduğunu, en sorunlu bölgenin ise Seyhan olduğunu anlattı. Karalar, "Kentleri yaşanabilir bir bölge haline getirme çabası kentsel dönüşümdür. Oysa Türkiye'de kentsel dönüşüm sadece gecekonduları yıkmak olarak algılanıyor" dedi.



'BAŞKA SORUNLAR DA VAR'

Kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının da bulunduğunu, kentsel dönüşüm çalışmalarında bunların göz ardı edildiğini kaydeden Karalar, "Düzgün dönüşümlerle sorunlar çözülmeli. Geçenlerde uyuşturucuyla ilgili bir toplantıya katıldım. Seyhan'daki Yenibey, Barbaros ve Hürriyet mahalleleri uyuşturucu kullanımının en yoğun bölgelermiş. Buralar kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan yerler. Bu sorunların nedeni o bölgelere göç etmek zorunda kalan kardeşlerimiz değil, yöneticilerdir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yöneticiliğini İMO  Adana  Şube Başkanı Nazım Biçer'in yaptığı panele geçildi. Panelde Yıldız Teknik Üniversitesi Şehircilik Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Türkün ile İstanbul Kent Hareketleri Üyesi Cihan Uzunçarşılı Baysal sunum yaptı.



Gazette 


Geri Dön