26 / 04 / 2024

En güzel park projesi için yarışma açılıyor!

En güzel park projesi için yarışma açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, en güzel parkı yapmak için belediyeler arası yarışma açacaklarını söyledi. Bayraktar, belediyelere proje bedelinin yüzde 95'inin bakanlık tarafından ödeneceğini belirtti...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada çevre bilincini artırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir çok etkinliğin yapıldığını ifade etti. Erdoğan Bayraktar, bu etkinliklerin başında atık pillerin toplanması ve atık yağların toplanması gibi geri dönüşüm projeleri geldiğini ve bu konuda çok ciddi adımlar atıldığını söyledi. 


Bakanlık olarak bir taraftan da şehir iyileştirmesi yaptıklarını belirten Bayraktar, şehirlerimiz için bisiklet yolları yapıyoruz, şehirlerimize hibe ve yardımlar yapıyoruz diyerek sözlerini sürdürdü. 


Nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan belediyelere ve ilçe belediyelerine park yapmak için yarışma açacaklarını söyleyen Erdoğan Bayraktar, en güzel park proje yarışmasının proje bedelinin yüzde 95' ini belediyeye ödeyeceklerini açıkladı. Erdoğan Bayraktar, en güzel park yarışmasında ödenecek olan proje bedelinin yüzde 50'sini İller Bankası'nın, yüzde 45'ini ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ödeyeceğini belirtti.


 



Geri Dön