19 / 04 / 2024

En iyi ev dekorasyonu nasıl olur?

En iyi ev dekorasyonu nasıl olur?

Evinizi dekore etmek için heyecanlanıyor ama bütçenizi nasıl harcayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun. Çünkü kendi tecrübelerimden yola çıktım ve bütçenizi doğru kullanarak evinizi en iyi şekilde nasıl dekore edebileceğinizi yazıldı.



Evinizi dekore etmek için heyecanlanıyor ama bütçenizi nasıl harcayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun. Çünkü kendi tecrübelerimden yola çıktım ve bütçenizi doğru kullanarak evinizi en iyi şekilde nasıl dekore edebileceğinizi yazdım. 

 


Halının kalitelisi şart 


Eviniz halısız çok boş görünüyorsa, 'halı için paraya da kıymam' diyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü halı mutlaka kaliteli ve sağlıklı olmalı. Sakın ucuz diye sentetik, acayip tüyleri olan halılara para vermeyin. 

 


Kaliteli bir sehpa alın 


Sehpanız kaplama olmasın. Sunta ya da mdf kaplama masif ahşaptan daha ağır olacak, kaplaması da zamanla sıyrılacaktır. Koyu renk lakeler de iki ay sonra eskiyecektir. Sehpanız mutlaka çok fonksiyonlu olsun. Altı dergilik, içi çekmeceli bir model alırsanız yer de kazanmış olursunuz. 

 


Kılıfa dikkat 


Çok para verdiğiniz kanepe, bozulmayacak süngeri çökmeyecek diye bir şey yok. O kadar uygun fiyatlı ve kaliteli kanepeler var ki alıp mutluluğu bulabilirsiniz. Sadece kılıfları solmayacak malzemeden olsun yeter! Eviniz çok güneş alıyorsa koyu renk tercih etmeyin. Tabii kanepenin üzerinde çok vakit geçiriyorsanız, kalitesi yüksek bir markadan almanızda fayda var. 

 


Aydınlatma her şeydir 


Aydınlatma dekorasyonda çok önemli. Bu yüzden mutlaka konunun uzmanından nereyi nasıl aydınlatmanız gerektiğine dair bilgi almalısınız. 'Bunun bir de kabarık faturası var' diyorsanız, tasarruflu ampuller kullanın. Farkı faturanızda göreceksiniz. 

 
Masif ahşap dolaplar 


Salon mobilyalarınızı 'evladiyelik' dediğimiz kaliteli ürünlerden seçerseniz iyi olur. Kitaplık çok önemli değil ama büfe, konsol ve çekmeceli ürünler masif ahşap olmalı. Aksi halde, alt tablalarının içindeki tabaklarla birlikte düştüğüne şahit olabilirsiniz. 

 


Perde hayati değil 


Ben bütçemin büyük bir bölümünü perdelere harcamıştım ama gördüm ki buna gerek yokmuş. Çünkü harika görünen, kaliteli ve çok ucuz perdeler var. Siz mutlaka hazır perdelere bakın, göz ardı etmeyeceğiniz tek şey, sentetik değil doğal elyaf olmaları. 



Uyku paradan önemli 


Hayatımızın üçte birini uykuda geçirdiğimizi düşünürsek, vücudunuza uygun yatak için paranıza kıymalısınız. Bu yüzden yorgun değilken yatak seçin, aceleye getirmeyin ve kesenizin ağzını açın. 


TREND


Camdan yansıyanlar

Yalnızca bir cam vazo değil, özel aparatlarıyla aydınlatma aksesuarı olarak da kullanılabilen koleksiyonlar.



YENİLİK


Banyoda beklenmedik renkler

Vestel'in yeni gökkuşağı serisi çamaşır makineleri doğanın renklerini banyolarla buluşturuyor. Pastel mavi, pembe, kahverengi ve yeşil tonlarıyla dikkat çekiyor.



Sabah


Geri Dön