29 / 03 / 2024

En pahalı öğrenci evi kiraları Beyoğlu'nda!

En pahalı öğrenci evi kiraları Beyoğlu'nda!

Üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Beyoğlu'nda 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kiraları 1500 liradan başlıyor..



Üniversiteye kayıt döneminin başlamasıyla öğrencileri saran ev bulma telaşı kiralık ev talebini artırdı. İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Beyoğlu'nda 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kiraları 1500 liradan başlıyor. 

Satın almak kârlı Kira fiyatlarının yüksekliğinde Beyoğlu'nu takip eden Beşiktaş'ta ise 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kirası 900 ile 1.500 lira arasında değişiyor. 

Fiyatların en ucuz olduğu Şile 'de ise 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kirası 400 ile 600 lira arasında farklılık gösteriyor. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Değerleme Uzmanı Asena Güngör, üniversite çevresindeki konutların saüş ve kira değerlerinin her zaman normalin üzerinde seyrettiğini kaydetti. 

İstanbul'da öğrencilerin üniversitelere yakın yerleri tercih ettiğini aktaran Güngör, "Bu nedenle bir suni fiyat yüksekliği oluşuyor" dedi. 


Güngör ayrıca, evi satın almanın kiralamadan daha kârlı olduğunu sözlerine ekledi. 


Sözcü


Geri Dön