20 / 04 / 2024

En ucuz konut projeleri Arnavutköy'de

En ucuz konut projeleri Arnavutköy'de

Epos Gayrimenkul, Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Ataşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy ve Esenyurt ilçelerinde, inşa halindeki konut projelerini araştırdı



Yerel seçimler ile birlikte Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Ataşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy ve Esenyurt İstanbul'un yeni ilçeleri olarak yerlerini aldı. Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme AŞ,  İstanbul'un çiçeği burnundaki Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Ataşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy ve Esenyurt ilçelerinde, inşa halindeki konut projelerini ve bu projelerdeki minimum ve maksimum fiyatları araştırdı.
Bu ay yapılacak olan yerel seçimlerden sonra İstanbul'a sekiz yeni ilçe daha eklenecek. Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Ataşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy ve Esenyurt, yeni ilçe olarak ilk belediye başkanlarına kavuşacak. 32 ilçe 151 köy, 817 mahalle ve 41 ilk kademe belediyesinden oluşan İstanbul'da; Eminönü'nün tüzel kişiliği sona eriyor ve Fatih ilçesiyle birleşiyor. İlk kademe belediyelerinden 37'sinin tüzel kişiliği de sona eriyor. Sekiz ilçeden dördü ilk kademe belediyesinin ilçeye dönüştürülmesiyle, 4'ü de ilk defa kuruldu. İstanbul'un ilçe sayısı 39 oldu. İşte bundan yola çıkarak, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme AŞ, Hürriyet Emlak adına İstanbul'un çiçeği burnundaki Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Ataşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy ve Esenyurt ilçelerinde, inşa halindeki konut projelerini ve bu projelerdeki minimum ve maksimum fiyatları araştırdı. İstanbul'un yeni ilçeleri arasında en pahalı konut projelerinin olduğu ilçelerin başında Ataşehir başı çekiyor. Bu yeni ilçedeki projelerde ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 500 liranın üzerinde seyrediyor. Ataşehir'i yaklaşık 2 bin 500 liralık metrekare birim fiyatıyla Çekmeköy takip ediyor. İstanbul'un yeni ilçeleri arasında en ucuz konut projelerinin olduğu ilçe ise Arnavutköy. Bu ilçedeki konut projelerinde ortalama metrekare birim fiyatı bin lira düzeyinde seyrediyor. İşte yeni ilçelerde yer alan konut projeleri ve bu projelerdeki fiyat hareketleri:

Arnavutköy
Gaziosmanpaşa bağlı bir belde iken 2008 yılında ilçe statüsüne kavuştu. Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy, Haraççı ve Taşoluk ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğine son verildi; Arnavutköy ilçesi oluşturuldu. Arnavutköy'e bu düzenleme ile 29 mahalle ile 9 köy bağlandı.

2007 nüfusu 148 bin 419 olan ilçede son yıllarda arsalara ciddi bir talep oluştu.  TOKİ  ve KİPTAŞ projeleri de bölgenin gelişmesine katkı sağlıyor.

Ataşehir
Ataşehir ilçesi, Üsküdar'a bağlı 3, Kadıköy'e bağlı 7, Ümraniye'ye bağlı 3, Kartal-Samandıra'ya bağlı 1 mahallenin katılımıyla oluşturuldu.

Ataşehir, Boğaz köprüleri çevre yollarının birleştiği bir kavşakta yer alıyor.. Bu sebeple, Anadolu ve Avrupa yakasının önemli iş merkezlerine kolay ulaşım imkanı bulunuyor. 2007 nüfus sayımına göre ilçenin nüfusu 345 bin 588 olarak tespit edildi.
Ataşehir İlçesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün etkisiyle bağlantı yollarının üzerinde bulunması, depreme dayanıklı zeminin olması, planlı olması, otopark problemlerinin bulunmaması sebebiyle hızlı bir gelişme gösterdi.

Bölgenin ilk planlı konut gelişimi 1989 yılında Emlak GYO tarafından gerçekleştirilen Ataşehir Toplu Konut Projesi oldu. Bu proje, 18 bin konut ve 80 bin nüfus içerecek şekilde 4 milyon 300 bin metrekare alan üzerine Doğu ve Batı Ataşehir olmak üzere iki bölge halinde planlandı. Toplam 10 bin konutun yer aldığı Doğu Ataşehir Bölgesi'nde yer alan konutlar 1993 yılında teslim edildi.

2005 yılından sonra bölgede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte hareket eden müteahhitlik firmaları hasılat paylaşımı modeli ile birçok projeye imza attı.

Ataşehir'in batı bölümünde ise ilk önemli proje; Soyak Yenişehir oldu. Bu projeden sonra TOKİ'nin hasılat paylaşımı modeliyle 2005 yılının ortalarında başlattığı Kentplus, Uphill Court ve My World projeleri bölgeye tekrar bir hareket kazandırdı..
Finans merkezinin de Batı Ataşehir'e gelmesi ile birlikte bölgedeki projelerin değerinin daha da artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Başakşehir
Küçükçekmece'ye bağlı 6, Esenler ve Bahçeşehir'e bağlı 2'şer mahallenin katılımıyla yeni ilçe statüsüne kavuşan Başakşehir'in ilçe olması ile beraber Bahçeşehir belediyesinin tüzel kişiliğine de son verildi.Yeni ilçenin 2007 yılı nüfusu 105 bin olarak tespit edildi.

Başakşehir İlçesinde Bahçeşehir ve Başakşehir yerleşkeleri en büyük uydu kert bölgesi olarak öne çıkıyor.

1990'lı yıllarda hayata geçirilen Bahçeşehir Projesi 4 milyon 703 bin mektrekare alan içerisinde toplam 15 bin 400 konuttan oluşuyor. Proje, Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi AŞ tarafından hayata geçirildi.

Gayrimenkul sektöründeki hareketlenme ile başlayan yüksek konut arzı Bahçeşehir'in devamında yeni konut projelerinin oluşmasını sağladı. Ispartakule adı verilen bölgede TOKİ ve geliştirici firmalarının ortak girişimiyle yeni konut projeleri hayata geçmeye başladı. Ayrıca TOKİ arsaları dışında yine Bahçeşehir yerleşkesi içinde ve yakın çevresinde geliştirilen projeler göze çarpıyor.

Beylikdüzü
Beylikdüzü ilçesi de Gürpınar ve Yakuplu ilk kademe belediyelerinin katılımı ile oluşturuldu. Beylikdüzü'ne bağlı 5 mahallenin yanı sıra Gürpınar'a bağlı 3, Yakuplu'ya bağlı 2 mahalle ile birlikte toplam 10 mahalle Beylikdüzü'ne katıldı. Bölgenin nüfusu 2007 yılında 112 bine çıktı.

Beylikdüzü; Emlak Bankası, Bizimkent Konutları ile Büyükşehir Konutları ile toplu konut yerleşimi şeklinde yüksek katlı konutlardan oluşan, banliyö bölgesi olarak gelişme gösterdi. Bölgede yapılan konutların büyük bir kısmı kooperatif usulüyle inşa edildi. Beylikdüzü; 1999 depreminden sonra deprem riski yüzünden büyük değer kayıpları yaşadı. Ne var ki; gayrimenkul sektöründeki olumlu gelişmeler sonrasında bölgedeki konut talebinde hızlı bir artış oldu.

Beylikdüzü, İstanbul'un merkezi noktalarında büyük projelerin arz edilebileceği alanların sınırlı olması ve arsa değerlerinin şehir merkezine göre daha ucuz olmasından dolayı son birkaç yılda yeni konut projelerinin hızla arz edildiği bir bölge haline geldi.

Çekmeköy
Taşdelen, Alemdağ ve Ömerli ile bu belediyelere bağlı 17 mahalle ve 5 köyün katılmasıyla oluşan yeni Çekmeköy ilçesi, 2007 sayımı sonuçlarına göre 135 bin 603 nüfusa sahip. Marmara depreminin ardından altyapı sorunun olmaması ve yer yapısının sağlamlığıyla daha yoğun talep gören Çekmeköy'e yönelik ilgi, 2011-2012 yıllarında hizmete girmesi beklenen metro istasyonu ile hayli artacak.

Bölgedeki emlakçılar, "Çekmeköy'ün şansı zaten hep iyi gitmişti. Metronun da devreye girmesi ile bölgeye ilgi artacak. Üçüncü köprünün bağlantı yollarının da Çekmeköy sınırına kadar gelecek olması, bu bölgenin önemini gösteriyor. Siteleri ile öne çıkan Çekmeköy'e bağlı Taşdelen ve Alemdağ'da 2-B arazileri, ilgili yasanın çıkması ile iyice değerlenecek" şeklinde görüş belirtiyor.

Esenyurt
Esenyurt İlçesi; Kıraç, Yakuplu, Avcılar ve Bahçeşehir'e bağlı 22 mahallenin katılımıyla oluşturuldu. İlçenin 2007 nüfusu 500 bin kişi olarak tespit edildi. Esenyurt, özellikle son iki yılda inşaat firmalarının yoğun ilgi gösterdiği bir bölge.

Sancaktepe
Anadolu yakasında Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan'a bağlı 20 mahalle ve iki köyün eklenmesiyle oluşan Sancaktepe'nin nüfusu son nüfus sayımında 223 bin olarak tespit edildi. Özellikle Samandıra ve Sarıgazi son yıllarda konut projeleri ile öne çıktı. Metronun ilçe sınırına kadar geleceği kesinleşince hareketlenme hız kazanmıştı. Yeni ilçe olması da bölgeye ilgiyi devam ettirecek gibi görünüyor.
Sancaktepe, Çekmeköy Bölgesi'nde geliştirilecek alanların kısıtlı hale gelmesi sonrasında hızla gelişmeye başladı. Bölgede önceleri orta ve orta-alt gelir grubuna hitap eden projeler geliştirilirken, daha sonra az katlı düşük yoğunluklu villa tarzı projeler öne çıktı.

Hürriyet


Geri Dön