24 / 04 / 2024

Tapu sahipleri mezarlıkları en ucuz 50 bin TL'ye satıyor!

Tapu sahipleri mezarlıkları en ucuz 50 bin TL'ye satıyor!

İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlıklarada tapulu olanlar hariç yeni gömü yapılmasına izin vermiyor. Tapu sahiplerinin mezarlarına istedikleri fiyatlar dudak uçuklatıyor.Zincirlikuyu’da iki mezar yeri 550 bin TL’den satışa çıktı



Mezar yerinin fiyatının belirlenmesinde, komşu mezarlarda yatan kişilerinde büyük önemi var.  Artık internet satış sitelerinde bile satılık mezar yeri ilanları yer alıyor. Özellikle Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki tapulu mezarların fiyatları çok yüksek. İnternette yer alan mezar yeri ilanlarından birinin tanıtım metninde : “Sakıp Sabancı’nın kabrine yakın 2 adet boş mezar yeri araç ya da evle takas yapılır. Mezarın mermerlerine kadar yapılmış hazırdır. Tek olarak da verilir. Tek fiyatı 160 bin TL’dir.“ yazıyor.

“Koç Aile Mezarlığı’nın bitişiğindedir“ yazan başka bir mezar yeri ilanının ise fiyatı 550 bin TL. Mezar yeri ilanlarının bir kaçı gayrimenkul firmaları tarafından verilmiş. Bu ilanlardan birinin sahibi Realty World Gayrimenkul’den Tufan Topal ilanla ilgili ; “Boş kalan mezarlarını yatırım amaçlı satmayı düşünen insanlar var. Zenginlerin orada olması, sosyete mezarlarının yakınında olması fiyatların artmasını düşündürebilir. İstanbul’da yer sıkıntısı olması insanları mezarlık almaya sevk ediyor. Tamamen arz talep meselesi.“ şeklinde konuştu.


Geri Dön