28 / 03 / 2024

En yüksek bina TOKİ olmayacak!

En yüksek bina TOKİ olmayacak!

YATAY yapılaşmaya ağırlık vereceklerini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Prensip olarak hiçbir şehirde en yüksek binalar TOKİ’nin yaptığı konutlar olmayacak diyoruz.



Genel disiplin olarak yatay mimariyi benimsiyoruz. Bir eleştiri var, ‘yatay mimariye geçilince yeşil alanlar daralacak’ diyorlar. Ancak öyle değil. Biz şehir merkezlerinde yüksek mimariye karşıyız. Daha düşük katlı mimari projelerle yaşam alanlarını genişleteceğiz. Yaklaşık altı aydır bu disiplinle çalışıyoruz. Gelenekle, geleceği birleştiren konseptle proje üretiyoruz” dedi.  TOKİ’nin yurtdışında Pakistan, Sri Lanka ve Endonezya’da projeler yaptığını da kaydeden Turan, Somali’de 10 bin konutla ilgili çalışmaları olduğunu dile getirdi. 


TOKİ’ye açılan davalar son dönemde sıkça gündeme geldi. Konuyu değerlendiren  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, “2002 yılından 2014 yılına kadar, bu kadar büyük bir yapı içerisinde muhataplarını düşündüğünüzde toplam 40 bin dava konusu olmuş. TOKİ’nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur. Bizim bu sene içerisinde yapmış olduğumuz şu an 800’e yakın açık şantiyemiz var. Son yıllarda idare aleyhine açılan dava sayılarında büyük oranda düşüş meydana geldi. Dava sayımız 2014 yılı için sadece 2 bin civarıdır. Devam eden dava sayımız 12 bin civarında” diye konuştu. 



Hürriyet 


Geri Dön