25 / 04 / 2024

En yüksek istihdam inşaatta!

En yüksek istihdam inşaatta!

Manpower’ın araştırmasına göre şirketler son çeyrekte istihdamını artırma konusunda iyimser. İnşaat ise son üç ayın istihdam beklentilerinin en yüksek olduğu sektör oldu.



Manpower Group, 2016'nın dördüncü çeyreğinde istihdam pazarı faaliyetlerine ilişkin tahminlerde bulunmak üzere 43 ülke ve bölgede 59 bin, Türkiye'de ise 1.000 işverenle görüşmeler gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'deki işverenler, istihdam hızının önceki çeyreğe göre artmasını bekliyor. İşverenlerin yüzde 16'sı işe alımda artış bekliyor. Veriler mevsimsel değişimlere uyarlandığında görünüm yüzde 10 olarak hesaplanıyor. İşe alım beklentileri önceki çeyreğe göre yüzde 4 daha yüksek. 11 sektörün 10'unda ve beş coğrafi bölgenin hepsinde işverenler, gelecek çeyrekte istihdam seviyelerinde artış öngörüyor. Sekiz sektörün ve dört bölgenin istihdam beklentileri 2016'nın üçüncü çeyreğine göre, daha yüksek. Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu "İş piyasalarındaki ertelenen istihdam artışları kendini 4. çeyrekte gösterecek gibi duruyor" diyor.


EN YÜKSEK İSTİHDAM İNŞAATTA

En güçlü işe alım beklentileri Net İstihdam Görünümü artı yüzde 15 olan inşaat sektöründe. Bunda son birkaç yıldır, özellikle İstanbul olmak üzere pek çok büyük şehirde hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri. Yine son dönemde kamu finansmanlı büyük inşaat projelerinin de yükselişte olması bu talebi tetiklemiş görünüyor. Önceki çeyreğe kıyasla 11 sektörün sekizinde işe alım beklentileri iyileşmiş durumda. İlaç sektöründe işverenler yüzde 8 puan ile en dikkate değer iyileşmeyi bildirirken, inşaat sektörünün görünümü de yüzde 6 puan iyileşiyor.



Pınar ÇELİK NACAR/Sabah


Geri Dön