25 / 04 / 2024

Ender, 2010'da 7 mağaza açacak!

Ender, 2010'da 7 mağaza açacak!

Ender Mağazaları, 2010 yılında açacakları 7 mağazaya 24-25 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor



Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim, 2010 yılında açacakları 7 mağazaya 24-25 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Sevim, Ender Mağazalarının 2009 yılı faaliyetlerini ve 2010 yılı hedeflerini paylaşmak amacıyla düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, 2010 yılında 5'i alışveriş merkezlerinde, 2'si ise cadde mağazası olmak üzere 7 mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi.

Ender mağazaları olarak farklı bir sektöre girmeyi düşünmediklerini, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerini belirten Sevim, yeni açacakları mağazalar için 24-25 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.

Meral Sevim, yeni mağazalarını İstanbul'da Pendik ve Ümraniye ile Samsun, Sivas, Trabzon, Çanakkale ve Tarsus'da açmayı düşündüklerini ifade ederek, alışveriş merkezlerinde bir mağaza yatırımının yaklaşık 2,5 milyon dolara malolduğunu dile getirdi.

Bir cadde mağazası için ise yaklaşık 6 milyon dolar yatırım gerektiğinin altını çizen Sevim, açacakları mağazalar ile birlikte 300 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını vurguladı.

Ender Mağazaları olarak geçen yıl 110 milyon dolarlık ciro yaptıklarını belirten Meral Sevim, bu yıl için ciro beklentilerinin 150 milyon dolar olduğunu söyledi.

"Çıkış noktamız Adana, ama artık bütün Türkiye bizim" diyen Sevim, ilk alışveriş merkezi mağazasını Denizli'de açtıklarını, şu anda da 21 şube ile faaliyet gösterdiklerini bildirdi.

Sevim, 2010 yılı ikinci yarısında mağaza yatırımlarını tamamlamayı düşündüklerini dile getirerek, bu yıla daha iyimser baktıklarını, 2010 yılı ikinci yarısında tüketimin artacağını ve ekonominin düzeleceğini düşündüklerini söyledi.

Mağazalarını ihtiyaç olmasa dahi 2-3 yılda bir yenilediklerini anlatan Sevim, yurt dışından gelen büyük markaların da rekabeti artırdığını ve Ender markasının diri kalmasını sağladıklarını kaydetti.

Açtıkları cadde mağazalarının kendi mülkleri olduğunu ve bütün yatırımlarını özkaynaklarıyla yaptıklarını ifade eden Sevim, şöyle konuştu:

"Bizim alışveriş merkezlerine girmek istemememizin sebepleri maliyetleriydi. 2008 yılında başlayan krizle beraber gelen bazı fırsatları da değerlendirmek istiyoruz. Kriz bize avantaj olarak döndü. Biz büyük metrekare kullanıyoruz. Büyük metrekare kullandığımız için de iyi bir müşteri olduğumuzu düşünüyoruz. Aynı zamanda markalaşma adına çok ciddi yatırımlar yaptık. Artık alışveriş merkezleri de bize yer vermek istiyorlar. Daha evvel biz alışveriş merkezleri yöneticileriyle görüşmek ve yer tutmak istiyorduk. Şimdi onlardan bize teklif gelmeye başladı."

Alışveriş merkezlerinde açacakları mağazaların büyüklüklerinin 3 bin metrekare civarında olacağını dile getiren Sevim, İstanbul'da alışveriş merkezlerinde mağaza açmayı düşünmediklerini, Ümraniye ve Pendik'te cadde mağazası açacaklarını sözlerine ekledi.

-"AVRO NE KADAR, DOLAR NE KADAR DİYE DÜŞÜNMÜYORUZ"-
Ender Mağazaları Satın Alma Direktörü Nevzat Gizer de kiralar dolayısıyla 2009 senesinden önce hiç alışveriş merkezlerine girme şanslarının olmadığını ifade ederek, "Şimdi avro ne kadar, dolar ne kadar düşünmeden ciro kiralamasıyla alışveriş merkezlerinde mağaza açabiliyoruz" dedi.

Gizer, mağazalarında çok hızlı bir ürün sirkülasyonu olduğunu, "B" ve altı tüketici grubuna hitap ettiklerini ve 7'den 77'ye herkesin kendine göre bir ürün bulabildiğini söyledi.

Yaklaşık 300 tedarikçi marka ile çalıştıklarını ifade eden Gizer, düşük kar marjları sayesinde tüketicilerinin sezonda da alışveriş yapabildiklerini belirtti.

İnsan Kaynakları Direktörü Gözde Gizer Cantürk ise 1.400 kişiyi istihdam ettiklerini ve personel eğitimlerini Ender Akademi'de gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Cantürk, daha sonraki yıllarda yurt dışında da yatırım yapmayı düşündüklerini belirterek, Suudi Arabistan ve Irak'tan teklifler aldıklarını, Azerbaycan'ın da hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

Ender Mağazaları Halkla İlişkiler ve Reklam Direktörü Burcu Sürmeliler de markalarına bağlı tüketicilerinin bu bağlılıklarını neredeyse babadan oğula devrettiklerini dile getirerek, 1 milyon kayıtlı Ender kart müşterilerinin olduğunu bildirdi.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Ender 2010'da 7 mağaza açacak

Ender Mağazaları bu yıl ikisi ‘caddede', beşi AVM'de olmak üzere yedi mağaza açmayı hedefliyor

Şu an 21 mağazaya sahip olduklarını belirten Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim, yeni mağazalarının İstanbul'da Pendik ve Ümraniye ile Samsun, Sivas, Trabzon, Çanakkale ve Tarsus'da açmayı düşündüklerini söyledi.
AVM'deki mağaza yatırımının yaklaşık 2.5 milyon dolara, cadde mağazaları için ise 6 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını dile getiren Sevim 25 milyon dolar yatırım yapacaklarını anlattı. Geçen yıl 110 milyon dolarlık ciro yaptıklarını ifade eden Sevim, bu yıl için 150 milyon dolar ciro beklediklerini söyledi.
Tüm yatırımlarını özkaynaklarıyla yaptıklarını ifade eden Sevim, “Bizim AVM'lere girmek istemememizin sebebi maliyetleriydi. Kriz bize avantaj olarak döndü. Aynı zamanda markalaşma adına çok ciddi yatırımlar yaptık. Artık AVM'ler de bize yer vermek istiyor” dedi.
Milliyet

Tekstilde aynı ürün, mağazalarda farklı fiyatla satılıyor  
 
Türkiye'de bir üreticinin imal ettiği ürün, değişik mağazalarda farklı fiyatlarla satılıyor. 
 
Türkiye genelinde giyim ağırlıklı 20 zincir mağazayla faaliyet gösteren Ender'in satın alma sorumlusu Nevzat Gizer, "Üreticiler belli ama değişen etiketler. Aynı ürün farklı fiyatlarla satılıyor. Biz satamadığımız ürünü iade ediyoruz, imalatçı etiketi değiştirerek yeniden piyasaya sürüyor." dedi. Gizer, imalatçıların, maliyetin 3-4 katı kârla satıcılara mal verdiğini belirten Gizer, "Biz stokta mal tutmadan, satılamayanı iade sistemiyle hızlı dolaşım sağlıyoruz. Mağazaların biri hariç tamamı kendimize ait ve kira gideri farkı koymadan uygun fiyattan satabiliyoruz." diye konuştu.
2009'u 110 milyon dolarlık ciro ile kapatan mağazanın ortağı ve genel müdürü Meral Sevim'in açıklamasına göre şirket, ekonomideki canlanmaya bağlı olarak bu yıl yüzde 30 büyümeyle 150 milyon dolar ciro hedefliyor. Şirket bir milyon sadık müşterisi sayesinde krizden etkilenmedi. Bu 1 milyon müşteri, maaşla çalışan kişilerden oluşuyor ve 8 taksit yapılan Ender kartı kullanıyor. Öyle ki yıllardır müşterisi olduğu Ender'e başvuran bazı babalar, oğlu için de kart çıkartıyor. Bu yıl 7 yeni mağaza açmayı planlayan Ender 1.400 olan çalışan sayısını 1.700'e yükseltecek. Azerbaycan, Irak, Bulgaristan ve Yunanistan ile ilgilenen şirket, yatırım için fırsat kolluyor. Yunanistan'daki bozulmaya bağlı olarak gelişen maliyetlerdeki düşüşü bu ülkeye girmek için fırsat olarak görüyor
Zaman

Ender'den 25 milyon dolarlık yatırım

Ender Mağazaları, bu yıl 7 mağazaya 25 milyon dolar yatırım yapacak. Mağazalarda 300 kişiye ek istihdam sağlanacak

Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim, 2010 yılında açacakları 7 mağazaya 24-25 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Sevim, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ender mağazaları olarak farklı bir sektöre girmeyi düşünmediklerini kaydetti. Sevim, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerini belirtti. Yeni mağazalarını İstanbul'da Pendik ve Ümraniye ile Samsun, Sivas, Trabzon, Çanakkale ve Tarsus'da açmayı düşündüklerini ifade eden Sevim, alışveriş merkezlerinde bir mağaza yatırımının yaklaşık 2.5 milyon dolara malolduğunu dile getirdi.

CİRO 110 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Bir cadde mağazası için ise yaklaşık 6 milyon dolar yatırım gerektiğinin altını çizen Sevim, açacakları mağazalar ile birlikte 300 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını vurguladı. Ender Mağazaları olarak geçen yıl 110 milyon dolarlık ciro yaptıklarını belirten Meral Sevim, bu yıl için ciro beklentilerinin 150 milyon dolar olduğunu söyledi.
Star


Geri Dön